Arhiv novic
Objavljeno: 19.02.2018
Spoštovani starši!

Za marsikaterega otroka so se pričele težko pričakovane zimske počitnice. No snega je kar nekaj, tako da naj bodo sproščene, zabavne, radovedne. 
Nekateri ste kam odpotovali, nekateri pa ste  doma.

In vse tiste vabimo, da se nam pridružite na zadnjem predavanju "POZITIVNA DISCIPLINA", ki bo v sredo 21.2. , ob 17.30.v vrtcu ŽIVŽAV(Stražišče). 

Predavatelj Jani Prgić zna na zelo  hudomušen, sproščen način predstaviti temo, ki je uporabna za vse nas.
Tako da vam ne bo žal.

Dobrodošli!


 

Preberi več >>
Objavljeno: 18.02.2018
Preberi več >>
Objavljeno: 13.02.2018
Preberi več >>
Objavljeno: 13.02.2018
Preberi več >>
Objavljeno: 13.02.2018
Spoštovani starši!

Prisrčno vabljeni na naše četrto-zadnje predavanje.

Preberi več >>
Objavljeno: 31.01.2018

Spoštovani starši,

v zdajšnjem vsakdanjiku preživijo naši otroci v predšolskem obdobju veliko časa zunaj družinskega okolja, večina od njih je vključenih v javne vrtce. V slovenskih javnih vrtcih je kakovost bivanja malčkov in otrok na zelo visoki ravni in tudi številne mednarodne raziskave le pritrjujejo, da je naša predšolska vzgoja med najkakovostnejšimi v Evropi. Zaposleni v vrtcih si prizadevajo, da so vaši otroci, ki jim jih vsak dan zaupate, deležni odlične in varne vzgoje ter si želijo, da bi tako ostalo tudi v prihodnje. Dostopna in dobra predšolska vzgoja predstavlja pomembno področje blaginje otrok in vsega prebivalstva, zato ne bomo dopustili, da bi se dosežena kakovost predšolske vzgoje v Sloveniji poslabšala in da se ne bi še zboljševala. Eno ključnih vlog pri ohranjanju in zboljševanju dosežene ravni imajo nedvomno pomočnice in pomočniki vzgojiteljic in vzgojiteljev, vzgojiteljice in vzgojitelji ter drugi strokovni delavci in delavke v vrtcih, vendar Vlada RS njihovega pomembnega, odgovornega in zahtevnega dela ne vrednoti ustrezno. Mednarodne in domače analize plač enoznačno ugotavljajo, da je vzgojno-izobraževalno delo plačano slabše kot delo na primerljivih delovnih mestih v drugih delih javnega sektorja, za katera je zahtevana enaka stopnja izobrazbe. Če vlada ne bo ustrezno ovrednotila dela izobraževalk in izobraževalcev od vrtcev do univerze, kakovost našega vzgojno-izobraževalnega sistema, ne bo zdržala na ravni, ki zdaj še presega raven kakovosti v veliki večini evropskih držav in držav Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD), temveč bo drsela navzdol.

 

Ker Vlada RS do zdaj ni prisluhnila našim številnim pozivom, naj zaustavi in preobrne trend zniževanja sredstev za izobraževanje ter odpravi nesprejemljivo nižje vrednotenje vzgojno-izobraževalnega dela, smo se bili prisiljeni odločiti za stavko. To je skrajno sredstvo, ki ga imamo zaposleni še na voljo, da bi izrazili nestrinjanje z nesprejemljivim odnosom slovenskega vlade do vzgoje in izobraževanja ter dosegli, da bi oblast uresničila naše upravičene zahteve, ki jim javno pritrjuje ministrica za izobraževanje dr. Maja Makovec Brenčič, v tem pa se ji je pridružil tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar. 

Na dan stavke, v sredo, 14. februarja letos, bodo vrtci tako zaprti. Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neustreznega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter nesprejemljivo nizkega vrednotenja dela izobraževalk in izobraževalcev.  

V posameznih izrednih primerih, ki bodo vnaprej opredeljeni v vrtcih po predhodnem dogovoru z vami starši, bodo stavkajoči poskrbeli za tiste otroke, ki bi se sicer znašli v tveganih razmerah z vidika njihove varnosti (a le v tisti skupini, v kateri bo na dan stavke zagotovljeno nujno varstvo). Vas pa, cenjeni starši, prosimo, da izrazite podporo naši stavki in stavkajočim tudi tako, da svojih otrok v vrtec ne pripeljete.

Glavni stavkovni odbor SVIZ

Preberi več >>
Objavljeno: 31.01.2018

Na dan stavke, 14.02.2018, bomo za NUJNE  primere organizirali  varstvo, ki  se bo izvajalo  predvidoma v  enoti NAJDIHOJCA.

Morebitno prisotnost vašega otroka sporočite vzgojiteljici do 07.02.2018.

Hvala za razumevanje!      

Preberi več >>
Objavljeno: 31.01.2018
Preberi več >>
Objavljeno: 29.01.2018

Spoštovani.

Med 31.1.2018 in vključno 7.2.2018 lahko oddate vlogo za prerazporeditev že vključenih otrok v želeno enoto ali vrtec na območju Mestne občine Kranj za šolsko leto 2018/2019.

Vlogo za prerazporeditev lahko dobite pod zavihkom Vpis_Obrazci vpis.

Preberi več >>
Objavljeno: 29.01.2018
Spoštovani starši!
Toplo vabljeni na naše tretje predavanje v okviru Las
Preberi več >>
Vse pravice so pridržane © 2013.
Izdelava: MMStudio.si
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?