Biba

Splošni podatki:

Zg. Bitnje 266, Zg. Bitnje
04 25 19 670
biba1.kr@guest.arnes.si ; biba2.kr@guest.arnes.si

2 oddelka II. starostnega obdobja

Pomočnica ravnateljice:
Greta Fister Štamulak, tel.:04 25 19 677; 031 768 336
Organizacijska vodja: Zdenka Fojkar, tel.: 04 25 19 670

Poslovalni čas:

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.00 ure
Vrtec  BIBA leži v predmestju Kranja. K nam prihajajo otroci stari od tri do šest let. Otroci so združeni v dveh oddelkih. V vrtcu ostanejo do 16. ure. Pogosto se vračajo tudi popoldan, ko skupaj s starši pečejo kostanj, ustvarjajo v delavnicah ali pa prihajajo na PLESNE URICE LJUDSKIH PLESOV.

Sama lega vrtca omogoča bivanje in raziskovanje raznolikih življenjskih okolij in je iztočnica za številne pohode v naravo, lepo igrišče pa nudi obilo možnosti za ustvarjalne delavnice in brezskrbno igro. Vsakemu otroku nudimo možnost veselega in sproščenega odraščanja, starše in stare starše pa vabimo, da se nam čim večkrat pridružijo. Že vrsto let je druženje ob pravljicah, slaščičarni naših babic, mizarskih mojstrovinah naših dedkov, čebelarskih in drugih dnevih pravo doživetje za vse generacije. Zelo pomemben pri nas je odnos do ljudi, starejših in tistih malo drugačnih. Obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev in jih razveselimo s plesom in pesmijo ter drobno pozornostjo. Sodelujemo na prireditvi praznovanje pomladi v krajevni skupnosti za starejše občane s svojim programom.

Vzgojno telo temelji na izkustvenem učenju, vsakodnevno igro obogatimo z različnimi zanimivimi dejavnostmi v vrtcu ali bližnji okolici. Z otroki obiščemo čebelarja, ki nam pokaže, kako nastane med, gozdarja, ki mu pomagamo pri pogozdovanju, gasilce in še kaj;

Otroci imajo radi slikanice. Sodelujemo v Bralni znački in skupaj s starši, ki berete slikanice svojim otrokom spoznavamo knjižne junake. Vključujemo se v lutkovni abonma, zato nas lutkarji obiščejo kar v vrtcu. Obiskuje nas tudi pisateljica Mateja Arhar s svojimi pravljičnimi uricami.

Praznovanja v družbi vrstnikov so nepozabna doživetja za otroke. V našem vrtcu se poleg praznovanja rojstnih dni še najbolj veselijo obiska dedka Mraza. Tisti malo starejši pa eno noč prespijo kar v vrtcu na našem tradicionalnem "Pižama žuru". Proti koncu šolskega leta, ko smo že pravi prijatelji gremo za nekaj dni na letovanje, kjer imamo poleg številnih dogodivščin tudi "škratovo poroko".

Tu smo za vas, ker menimo, da smo pomembni in potrebni in ker želimo dopolniti in obogatiti življenje vaših otrok, ki ste nam jih zaupali.


Vse pravice so pridržane © 2013.
Izdelava: MMStudio.si
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?