Zg. Bitnje 266, Zg. Bitnje
tel: 04 25 19 670

tel: 030 718 055

biba.kr@kranjski-vrtci.si

2 oddelka  II starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.00 ure.

Vrtec  BIBA leži v predmestju Kranja. K nam prihajajo otroci stari od tri do šest let. Otroci so združeni v dveh oddelkih. V vrtcu ostanejo do 16. ure. Pogosto se vračajo tudi popoldan, ko skupaj s starši pečejo kostanj, ustvarjajo v delavnicah ali pa prihajajo na PLESNE URICE LJUDSKIH PLESOV.

Sama lega vrtca omogoča bivanje in raziskovanje raznolikih življenjskih okolij in je iztočnica za številne pohode v naravo, lepo igrišče pa nudi obilo možnosti za ustvarjalne delavnice in brezskrbno igro. Vsakemu otroku nudimo možnost veselega in sproščenega odraščanja, starše in stare starše pa vabimo, da se nam čim večkrat pridružijo. Že vrsto let je druženje ob pravljicah, slaščičarni naših babic, mizarskih mojstrovinah naših dedkov, čebelarskih in drugih dnevih pravo doživetje za vse generacije. Zelo pomemben pri nas je odnos do ljudi, starejših in tistih malo drugačnih. Obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev in jih razveselimo s plesom in pesmijo ter drobno pozornostjo. Sodelujemo na prireditvi praznovanje pomladi v krajevni skupnosti za starejše občane s svojim programom.

Vzgojno telo temelji na izkustvenem učenju, vsakodnevno igro obogatimo z različnimi zanimivimi dejavnostmi v vrtcu ali bližnji okolici. Z otroki obiščemo čebelarja, ki nam pokaže, kako nastane med, gozdarja, ki mu pomagamo pri pogozdovanju, gasilce in še kaj;

Otroci imajo radi slikanice. Sodelujemo v Bralni znački in skupaj s starši, ki berete slikanice svojim otrokom spoznavamo knjižne junake. Vključujemo se v lutkovni abonma, zato nas lutkarji obiščejo kar v vrtcu. Obiskuje nas tudi pisateljica Mateja Arhar s svojimi pravljičnimi uricami.

Praznovanja v družbi vrstnikov so nepozabna doživetja za otroke. V našem vrtcu se poleg praznovanja rojstnih dni še najbolj veselijo obiska dedka Mraza. Tisti malo starejši pa eno noč prespijo kar v vrtcu na našem tradicionalnem “Pižama žuru”. Proti koncu šolskega leta, ko smo že pravi prijatelji gremo za nekaj dni na letovanje, kjer imamo poleg številnih dogodivščin tudi “škratovo poroko”.

Tu smo za vas, ker menimo, da smo pomembni in potrebni in ker želimo dopolniti in obogatiti življenje vaših otrok, ki ste nam jih zaupali.

biba

Novičke

KAŠEN BO NOV VRTEC BIBA?

 

 

Imel bi okraske, pisane, da bi bil lep, recimo božične.

Pet sob bi imel in v eni kuhinjo. Kuhali bi čežano, fižolovo juho, hrenovke, palačinke.

V novem vrtcu bi na nas »merkale« ti (Frančeska), Zdenka, Ani, pa še Marija bi kuhala. Pa Sabina bi k nam prišla nazaj.

Imeli bi bazen. Pa telovadnico, pa veliko garderobo.

Vrtec bi bil roza barve. (deček punce grdo pogleda)…no, rumeno-zelene barve bo.

Aja, pa parkirišče za 8 avtomobilov bo tud…..

 

Otroci so pripovedovali povsem spontano, zjutraj, pred zajtrkom je potekal ta razgovor.

Kuhali smo zelenjavno juho

 

Zelenjavo, ki smo jo »nakupili« na naši tržnici, smo najprej očistili in jo narezali na majhne koščke. Ob tem je tekel sproščen pogovor in tudi dogovarjanje, kaj bo kdo rezal, kaj je lažje rezat in kaj težje.

V našem vrtcu je prijetno dišalo in tudi juha, ki smo jo sami pripravili je bila zelo okusna.

      

Kolektiv vrtca Biba

Prodajali smo za gumbe

Prodajali smo za gumbe

Jesen med drugim med otroke prinese tudi veselje ob vseh dobrotah, ki nam jih prinese ta letni čas.Skupno smo se dogovarjali za igro. Otroci so prispevali tudi svoje predloge in ideje. Vsak otrok je v vrtec prinesel eno zelenjavo in en sadež.

Najprej smo pripravili denar – gumbe, si izdelali denarnice in bančne kartice ter se dogovorili, kakšna bo naša banka oziroma bankomat, kajti brez denarja ni trgovine.

Otroci so se vživeli v igro. Dvigali so denar, šteli, kupovali, tehtali, prodajali, se pogajali pri določanju cen in se sladkali s sadjem, ki so ga nakupili. Zelenjavo smo prihranili za naslednji dan za kuhanje zelenjavne juhe.

                                                                     Otroci in vzgojiteljice

Obisk kmetije

 

Izkoristili smo sončen dan in se odpravili na sprehod do bližnje kmetije.

Gospod Ivan nas je z veseljem sprejel in nas povabil v hlev, kjer smo opazovali ovce.

Dogovorili smo se, da bomo še prišli na obisk. V vrtcu pa bomo pridno sušili ostanke kruha in ga naslednjič prinesli za ovce.

      

Gasilci med nami

 

Že nekaj let poteka tradicionalno medsebojno sodelovanje z gasilskim društvom Bitnje

S tem želimo otrokom približati poklic gasilca, njihov pomen in spoznanja, kako ravnati ob morebitnih nesrečah.

Tudi letos v mesecu požarne varnosti smo se veselili srečanja.

Gasilci so nam na zanimiv način prikazali opremo gasilca in njihovo delo. Otroci so se vključevali v pogovor z gasilci, prisluhnili pripovedovanju, kako skrbijo za svojo varnost in varnost drugih in kako poskrbijo tudi za poškodovance. Kar nekaj otrok se je opogumilo in odigralo vlogo ranjencev.

Za večino otrok pa je bilo še posebej zanimivo gašenje – špricanje z vodo ob pomoči gasilcev.

Naš dogovor z gasilci je bil, da se bomo preizkusili tudi v požarni vaji, kako hitri in uspešni smo lahko v primeru morebitnega požara.

V istem tednu smo skupaj z gasilci GD Bitnje izvedli tudi vajo evakuacije

Hitro smo zapustili prostore in se zbrali na našem dogovorjenem prostoru, od koder smo opazovali delo gasilcev.

                 Otroci in vzgojiteljice vrtca Biba

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri