Nastop janinskih otrok

Pripravili sva nastop z otroki vrtca Janina, ob otvoritvi OŠ in Vrtca Simona Jenka 27. 8 .2020.

ob-kranjskem-gaju-genijev-tudi-vrtec-in-sola-za-nove-genije.html

 

   

Maja in Mateja

Read More

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 20.11.2020, smo v dežurni enoti Najdihojca obeležili 10. jubilejni Tradicionalni slovenski zajtrk, ki predstavlja osrednji dogodek Dneva slovenske hrane. Zaradi trenutne problematike širjenja koronavirusa je v našem vrtcu Tradicionalni slovenski zajtrk potekal v precej okrnjeni obliki glede na običaje iz preteklih let.

Glavni namen tega dne je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane, spodbujanje zavedanja in pomena samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, ohranjanje čistega in zdravega okolja ter ohranjanje slovenskega podeželja.

V tednu od 16. do 20. novembra smo se v igralnicah ob slikah pogovarjali o sestavinah tradicionalnega zajtrka. Otroci so iz reklamnih letakov izrezovali slike sestavin tradicionalnega zajrka ter jih nalepili na pogrinjek. Ob tem smo skupaj z otroki ugotavljali izvor posamezne sestavine.

Na sprehodu smo si ogledali čebelnjak, kjer smo se naučili prstno igro o čebelah ter se pogovarjali o čebelah ter zdravi prehrani.

V dnevih pred tradicionalnim zajtrkom smo se igrali različne banse, izštevanke, gibalne igre, spomin na temo čebeljih izdelkov, sestavljali čebeljnake.

   

Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka (20. november) pa smo se posladkali z rženim kruhom, maslom in medom ter popili skodelico toplega mleka. Za malico pa smo pojedli sočna jabolka.

 

V ta namen smo na oglasni deski pripravili zanimivo, slikovito in poučno gradivo na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Veliko zdravja vsem skupaj,

strokovne delavke v dežurni enoti Najdihojca

Read More

13.november – mednarodni dan prijaznosti

Mednarodni dan prijaznosti obeležujemo od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti.
Uradni ambasador prvega organiziranega dneva prijaznosti je društvo Humanitarček, ki od junija 2016 po Sloveniji aktivno širi projekt “Naključna prijaznost”.
Akciji se vsako leto pridružujemo tudi mi, najmlajši iz enote Čirče. Otroci so pobarvali kamenjčke. Ker pa nam jo je zagodel virus, sem jih dokončala sama in jih na petek prinesla in razstavila pred vrtcem, kamor sva na sprehod povabili starše in otroke, da si izberejo kakšnega za lepši dan.
 
 Mojca Đerković
Read More

Občani lahko v Najdihojci naročijo kosilo

Spoštovani občani in občanke

Obveščamo vas, da vam v času omejenega delovanja vrtcev Kranjskih vrtcih ponujamo možnost, da se naročite na odjem kosil, ki se bodo pripravljala v centralni kuhinji enote Najdihojca, Ulica Nikole Tesle 4, 4000 Kranj. Prevzem kosil bo mogoč vsak dan od ponedeljka do petka med 10.45 in 11.45 uro.  

Dodatne informacije: 

 • Jedilnik je enak otroškemu, le količina kosila je dvojna otroški.
 • Jedilnik je objavljen na povezavi.
 • Cena kosila je 5,00 € (cena že vključuje 9,5% DDV)
 • Plačilo se izvrši na osnovi izdanega mesečnega računa oziroma položnice.
 • Kranjski vrtci ne nudimo razvoza, zato mora vsak odjemalec kosilo prevzeti sam (zase ali za več oseb) na izdajni liniji kuhinje Najdihojca.
 • Za čas trajanja odjema kosil bo posamezni odjemalec z zavodom Kranjski vrtci sklenil Pogodbo o prodaji/koriščenju obrokov in moral bo podpisati Izjavo o rednem plačevanju in vrnitvi nepoškodovane posode ter Izjavo o poznavanju dejstva, da vrtec za mikrobiološko neoporečnost pripravljene hrane odgovarja  le  do iznosa hrane iz prostorov zavoda Kranjski vrtci.
 • Prijava na kosilo velja od datuma obojestranskega podpisa Pogodbe in Izjav do poteka omejenega delovanja vrtcev oziroma do pisnega preklica odjemalca.
 • V kolikor odjemalec kosila za sledeči dan ne bo odjavil v tekočem dnevu do 17.00 ure, oziroma ga ne bo prevzel,  se mu bo kosilo kljub neoddaji zaračunalo.
 • Kosila bodo izdana v namenski posodi zavoda, katero ob vsakem naslednjem obisku odjemalec vrne (v kolikor odjemalec posode ne vrne, drugega kosila ne more prevzeti)
 • Pri prevzemu kosil mora posamezni odjemalec upoštevati vsa navodila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s Covid-19 (obvezna uporaba maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja, nezadrževanje v prostorih vrtca….)
 • Dodatne informacije, urejanje dokumentacije  in prijave/odjave sprejemamo na e-naslov: luka.potocnik@kranjski-vrtci.si ali na telefonski številki 031 768 123

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

Read More

Staršem …

♥ Najlepša hvala za vse vaše pohvale in spodbude.

♥ Hvala, ker opazite naš trud.

♥ Hvala, ker se hitro odzivate na naša obvestila.

♥ Hvala, ker razumete, da smo v precej nezavidljivi situaciji, ko iz tedna v teden na novo postavljamo našo organizacijo dela.

Delo opravljamo z največjo željo po visoki strokovnosti in z velikim srcem za vaše (in hkrati tudi naše!) male zaklade. V normalnih okoliščinah se več kot 300 mojih sodelavcev trudi, da jim bo v vrtcu dobro, lepo, varno, spodbudno, raznoliko. Da bodo lahko še naprej uživali v otroštvu in tkali nepozabne spomine na vrtčevske dni. S starši naših otrok se mogoče le bežno poznamo, a kot ravnateljici mi je v veliko veselje izpostaviti, da imamo Kranjskih vrtcih okoli 1600 malih, radovednih, navihanih, nadvse simpatičnih “sončkov” in skoraj 3000 njihovih zlatih in res “ful fletnih” staršev! Prepričani smo, da lahko s skupnimi močmi, medsebojnim razumevanjem in spoštovanjem premagujemo najrazličnejše ovire.

Iz medijev ste verjetno že izvedeli, da ukrepi za zajezitev epidemije za predšolske otroke ostajajo nespremenjeni še naslednja dva tedna. Zato vas ponovno pozivamo, da v web – vrtcu odjavite otroke, v kolikor jim lahko zagotovite varstvo drugje. Podrobnejše informacije o delovanju in organizaciji dela v vrtcu pa si lahko preberete v zadnjih treh obvestilih, ki se nahajajo pod to objavo.

Še enkrat iskrena hvala vsem skupaj in vsakemu posebej!

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

Read More

Pojasnila staršem

Spoštovani starši

Prejemamo različna vprašanja, mnenja in predloge staršev. Zato vam v nadaljevanju podajamo kratko pojasnilo o organizaciji dela v času zaprtja vrtcev od 26. 10. 2020 dalje v MO Kranj.
V skladu z odločitvijo Vlade RS naj bi bili v Kranjskih vrtcih po sklepu župana MO Kranj s 6. 11. 2020 trenutno odprti dve dežurni enoti, in sicer vrtec Mojca in vrtec Najdihojca. Kljub temu, da imamo ob nedeljah zvečer za naslednji teden prijavljenih med 230 in 260 otrok, jih dejansko v vrtec pride le med 60 in 90. Zaradi izredno majhnega števila prisotnih otrok v Kranju obratuje le enota Najdihojca, v kateri pa so skupine oblikovane po priporočilih NIJZ, ZRSŠ in MIZŠ. Skupine delujejo kot “mehurčki”, kar pomeni, da se vsaka od njih odpira in zapira ločeno in se otroci ter zaposleni med seboj ne mešajo.
V času zaprtja vrtcev in organiziranega dežurnega varstva smo imeli izredni inšpekcijski nadzor IRSŠŠ, ki je potrdil, da delujemo po priporočilih in ugotovljenih ni bilo nikakršnih nepravilnosti pri izvajanju varstva otrok.
Strokovne delavke iz vseh enot Kranjskih vrtcev (Ostržek, Čenča, Janina, Čirče, Čebelica, Čira čara, Živ žav, Kekec, Ciciban, Mojca, Ježek …) in tudi iz vrtcev pri osnovnih šolah delajo v dežurni enoti Najdihojca in sprejemajo otroke iz matičnega vrtca ter za njih pripravljajo zanimive, raznolike dejavnosti. Poskrbljeno je za varstvo VSEH predšolskih otrok, ki so upravičeni do nujnega varstva – vključno z najmlajšimi. Zavedati pa se morate, da so številne naše delavke in delavci ta trenutek v karantenah, oboleli ali pa opravičeni do varstva svojih predšolskih in šolskih otrok na domu. Odpiranje vseh enot in omogočanje varstva otrokom v matičnih enotah je v tem trenutku glede na razpoložljiv kader (tako strokovni kot tehnični) praktično nepredstavljivo.
V kolikor potrebujete varstvo za vašega otroka, si obvezno preberite še predhodni dve objavi na tej spletni strani (Omejeno delovanje vrtcev 9.11. – 13. 11. 2020 ter Informacije za starše – 4. 11. 2020). V primeru dilem ali vprašanj pokličite dežurno pomočnico ravnateljice na telefon 04/20 19 228 vsak delovni dan med 9.00 in 12.00.
V Kranju je nujno varstvo za predšolske otroke organizirano tako kot v celotni državi. Kot večkrat izpostavljate, je izjema le Ljubljana. Zakaj je temu tako, nam ni znano.
Res se zavedamo in razumemo stiske številnih staršev v tem trenutku, zato si vsi želimo in se trudimo, da bi se trenutno stanje čimprej izboljšalo in da bi lahko začeli delovati po normalnih tirnicah.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo vse dobro.
mag. Tea Dolinar, ravnateljica
Read More

BARVE JESENI IN TEDEN OTROKA

V tednu otroka ( 5.10. do 9.10) »Odgovor je pogovor« smo se veliko pogovarjali in prisluhnili otrokovim potrebam in željam.

V ta namen smo pripravili različne dejavnosti, v katerih so otroci raziskovali, se igrali z barvami, eksperimentirali. (fit kotiček, slano testo, lava svetilka, slikanje ob glasbi, uporaba naravnih materialov za igro in umetnost).

Vsakodnevno gibanje na svežem zraku in nabiranje naravnih materialov, nam je dalo nove ideje o tem kako bi okrasili garderobo in notranjost igralnice. Dekoracija je naredila naš vrtec pravljično jesenski.

Za zaključek našega jesenskega ustvarjanja pa je mlajša skupina odigrala pravljico Pod medvedovim dežnikom.

Zapisala: Katja Malnar

Read More
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri