Poročilo projekta Zdravje v vrtcu

V priponki si lahko preberete poročilo projekta Zdravje v vrtcu.

Priponka: Povezava

Read More

Poročilo projekta Zdravje v vrtcu

V priponki si lahko preberete poročilo projekta Zdravje v vrtcu.

Priponki:
Najdihojca jasli
Najdihojca

Read More

Zaključno srečanje s starši

Tokrat smo v našem vrtcu imeli zaključno srečanje vseh treh skupin. Na kratko smo predstavili kako bo potekalo delo čez poletje, nato pa zdeklamirali Coprniškega muca in zapeli nekaj pesmic. Kljub slabemu vremenu je bilo vzdušje prijetno, čeprav smo bili malo mokri in prikrajšani športnih iger, ki smo jih imeli v planu. Znotraj vrtca smo se sicer malo stiskali a smo se ohladili s sladoledom, za katerega je poskrbela prijazna mamica.

Anka

Read More

Čenčina izmenjevalnica za otroke

V ponedeljek, 13.06.2022, ob 17 uri smo imeli zaključno srečanje staršev.

Na ta dan, se je med enimi tudi odvijala Čenčina izmenjevalnica za otroke.

Starši so prišli skupaj z svojimi otroki in s seboj prinesli ogromno količino lepih kosov oblačil in obutve za različna letna obdobja.

Kljub slabemu vremenu, smo bili presenečeni, nad veliko udeležbo, vseh treh skupin in dobro voljo vseh prisotnih.

Za projekt izmenjevanja, sem bila zadolžena jaz in lahko rečem, da je vse potekalo z zelo velikim zanimanjem, tudi samih otrok, ki so bili sproščeni in so ves čas sodelovali.

Namen izmenjevanja je bil namenjen, predvsem čim večjemu kroženju prinešenega med udeleženci v sloganu NE ZAVRZIMO OBLAČIL IN PONOVNI UPORABI LE TEH.

Kar nam je ostalo, smo namenili v humanitarno organizacijo Karitas.

Pogovarjali smo se, da bomo drugo leto ponovno imeli  IZMENJEVALNICO OBLAČIL.

 

ANA R.

Read More

Zdravje v vrtcu Janina

V program Zdravje v vrtcu je bilo v letošnjem letu v našem vrtcu vključenih pet skupin. Rdeča nit letošnjega programa je bila »Krepim (oblikujem) sebe in svojo skupnost«. V našem vrtcu smo na temo zdravja in dobrega počutja pripravili raznovrstne dejavnosti, ki so otroke spodbudile k skrbi za boljše zdravje in počutje vseh v vrtcu.

Več si lahko preberete v prispevku: Zdravje v vrtcu Janina

Read More

Pikin dan v vili Čiračara

V letošnjem letu nam je ponovno uspelo združiti otroke, starše, stare starše, brate in sestre, strokovne delavce ter različne izvajalce na tradicionalnem Pikinem dnevu.

Otroke in vse prisotne je pričakala razstava otroških izdelkov na temo Pika Nogavička in Sreča. Vsi so se imeli možnost fotografirati na foto stojnici in odnesti lep spomin na Pikin dan.

Zabavala jih je nagajiva Pika Nogavička s svojo predstavo. Posebno pa so se izkazali vsi otroci našega vrtca, s plesno predstavo ter himno.

O vtisih s Pikinega dneva pišejo tudi starši:

 

  • »Pikinega dne smo se začeli veseliti že v maju, ko so otroci doma počasi začeli razkrivati informacije o veselem dogodku. Več kot en mesec smo spremljali njihovo veselje, navdušenje ter pričakovanje, treninge ter priprave na Pikin dan. Dogajanje na Pikinem dnevu je preseglo vsa naša pričakovanja ter znova dokazalo, kako srčni in prizadevni so zaposleni vrtca Čira Čara. Starši smo z rosnimi očmi občudovali plesni in pevski nastop vzgojiteljic in vzgojiteljev ter otrok vseh starostnih skupin. Otroke je presenetil še odličen nastop Pike nogavičke ter pogostitev z limonado in sladoledom. Vmes so se otroci slikali s prijateljčki ter družino ter prejeli lep spomin v obliki fotografije. Starši smo se lahko družili in posladkali s sladoledom, poklepetali z vzgojiteljicami ter za dve uri vstopili v čarobni svet vrtca Čira Čara«.

(Karin Hladnik)

 

 

  • »Pikin dan je bil prečudovit in pol veselja. Zelo lepo so se otroci predstavili, z eno zelo poskočno pesmico. Dodatno so imeli vsi otroci na voljo limonado in sladoled. Vsem staršem bi priporočila, da se Pikinega dneva vedno udeležijo«.

(Tina, mamica od Gabriele)

 

  • »Prireditev je bila zelo prijetno presenečenje. Vse je bilo super organizirano. Otroci so uživali maksimalno, zelo lepo ste vsi skupaj plesali. Na koncu smo se pa tudi starši vrnili v otroška leta in se valjali po travi skupaj z otroci«. 🙂

Upajmo da bo v prihodnosti več takih priložnosti.

Vse pohvale!

 

(Marko in Marija Drča)

 

 

  • »Pikin dan je najboljši dan v enoti Čira Čara, ko se srečamo vsi, ki smo deležni te skupnosti – kolektiv, otroci in starši. V naši družini smo se letos skupaj pripravljali na ta dan, saj sta oba otroka vadila plesni nastop, pela himno in z navdušenjem odštevala dneve do Pikinega dneva. Končno je prišel ta veliki dan in z nasmehi na obrazih smo se odpravili na dogodek. Spremljanje razvoja in napredka lastnega otroka je za naju kot starša nekaj najlepšega. Ko sva videla te iskrice v očeh in nasmeh na obrazu, so naju preplavili občutki ponosa in hvaležnosti, da sta otroka lahko del tako spodbudnega okolja, kot ga imata v enoti Čira Čara.

Organizacija Pikinega dne je bila vrhunska, vse pohvale celotnemu kolektivu Čira Čare, posebej pa Apoloniji, kot vodji enote in organizacije dogodka, za njeno srčnost ter predanost otrokom in svojemu delu. Čira Čara bo del našega življenja za vedno. Hvala za vse«!

(Maja Pene)

 

  • »En mesec smo dni odštevali,

da se 10.junija zbrali smo vsi.

Na igrišču napis “PIKIN DAN” pričakal nas je,

zabava začenja se.

 

Pod vodstvom Mateje so nam otroci “trole” zaplesali,

nam staršem pa so srčki zaigrali.

 

Limonada, sladoled, otroci razigrani,

vzgojitelji vsi nasmejani.

Starši malo smo poklepetali,

otroke naše, v očeh polne veselja, občudovali.

 

Pikin dan je definitivno dan,

ki si ga zapomnimo vsi, tako otroci kot mi starši«.

(Nastja Celec)

 

  • »Pikin dan v vrtcu je bil fantastičen. Vzgojiteljice so se res potrudile in otrokom priredile lep zaključek šolskega leta. Najprej smo se ob himni vrtca in plesni točki stopili starši. Kmalu za tem, pa je otroke čisto navdušila Pika Nogavička. Niso pa pozabile niti na osvežilno limonado in sladko presenečenje. Da nam dan ne bo ostal le v lepem spominu, pa je poskrbel tudi fotograf. Vse pohvale za idejo in izvedbo.«

(Živa Zalar)

Read More
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri