Zdravje v vrtcu

 

V prvem in drugem starostnem obdobju smo bili oddelki vključeni v program promocije zdravja v vrtcih, ki ga izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje v vrtcih po vsej Sloveniji. Rdeča nit »Počutim se dobro2″ spodbuja posameznika, skupine in skupnosti, da bi se kot družba in posamezniki znali soočati s strahovi, negotovostjo, skrbjo zase in za druge. Tako smo v oddelkih skupaj z otroki izvajali aktivne dejavnosti, kjer smo krepili sočutnost, solidarnost, povezanost ter s tem ponovno odkrivanje vrednot, kako pomembno je biti skupaj (z družino, s prijatelji), kako kakovostno preživeti čas, ponovno videti ljudi in stvari okoli sebe, ponuditi pomoč, ustvariti, sodelovati in podobno. Vse česar smo se naučili in skupaj doživeli nam bo koristilo, da bomo zadovoljni in se počutili bolje. Pri tem nismo pozabili na zdravo in uravnoteženo prehrano, ustrezno telesno dejavnost, kakovosten počitek ter druge dejavnike, ki vplivajo na naše počutje.

 

Sproščanje ob glasbi, hidracija telesa, igra – zdravo hrano jemo, sproščanje v naravi

Hoja in izleti v gorah

Kamišibaj Nosne mucke napadajo

Razvrščanje zdrave in nezdrave prehrane

Slikanje športnega dogodka

Tek za boljšo moč

Zdrava in ne zdrava hrana

Poskus – jajce v Coca Coli in kako sladka pijača škodi zobem

Zdravi napitki – Smoothy in voda z okusom

Koordinatorka v vrtcu Najdihojca: Tjaša Ovniček

Read More

PIKIN DAN

4.6.2021 se je v naši Čira čari, zgodilo nekaj prav posebnega.
Po zajtrku je na vrata vseh igralnic potrkala Pika Nogavička. Navdušeni otroci so ji sledili ven, kjer je bilo za njih pripravljeno veliko zanimivih in zabavnih aktivnosti.
V sadovnjaku so otroci premagovali gibalni poligon, ki ga je za njih pripravila atletska šola Rožle Prezelj.
Zabave željni otroci so plesali ob otroški glasbi in pokali milne mehurčke.
Na igrišču je otroke z lajno pričakala tudi gospa Alja. Ne samo, da jim je predstavila zelo zanimiv inštrument, za njih je tudi čarala in ustvarjala živali iz balonov.
Seveda je bilo poskrbljeno tudi za okrepčilo. Pika je za otroke pripravila čalapinke in lahko rečemo, da tako slastnih palačink še nismo poskusili.
Čira čara band je za otroke zaigral in zapel nekaj njihovih najljubših pesmic. Za konec so vzgojiteljice skupaj s Piko, za otroke odplesale še posebno plesno točko.
Vsi smo preživeli čudovit dan in komaj čakamo, da nas naslednje leto Pika zopet obišče.
           
Zapisala Nika Likar
Read More

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

 

Zaradi ukrepov, ki jih narekuje epidemija, je bil tudi letošnji tradicionalni zajtrk drugačen. Obeležili smo ga v petek, 11.junija 2021. Tokrat žal brez dedkov in babic, ki so se vsako leto odzvali našemu povabilu.

Kljub vsemu smo želeli narediti ta dan malce bolj poseben. Otroci so se preko različnih dejavnosti cel teden seznanjali s čebelami in pripravili smo razstavo »Čebela je v mesto priletela«.

Tradicionalni zajtrk pa smo pojedli na terasi, kjer so nas poleg okusov božali še sončni žarki.

 

 

Read More

POHOD NA MENGEŠKO KOČO

POHOD NA MENGEŠKO KOČO

V soboto, 5.6.2021 smo se podali na popoln izlet. Obiskali smo Mengeško kočo na Gobavici, ki stoji na gozdnem hribčku nad Mengšem.

Pot do vrha smo prehodili po trim stezi, ki nam je ponujala različne izzive z rekreacijskimi napravami.

Na vrhu sredi gozda nas je čakal mini živalski vrt, otroška igrala in gostišče. Po veselem druženju z živalmi, igranju in klepetanju smo se po isti poti vrnili nazaj do izhodišča.

   

Read More

KEKČEVA DEŽELA

 

Starejši sredinci smo v okviru teme Kekec v Kekcu, obiskali Kekčevo deželo v Kranjski gori. V lepem sončnem vremenu smo podoživljali pravljične vsebine pisatelja Josipa Vandota. Družili smo se s pravljičnimi junaki, s Kekcem, Pehto, Mojco, Bedancem in Brincljem. Junaki so bili hudomušno navihani in so nas od srca nasmejali, no, Bedanec pa nas je čisto malo prestrašil. Ker znamo oponašati sovo, smo ga hitro pregnali.

V čudovitem planinsko gorskem svetu, so se lepota, mir, veselje in zadovoljstvo, razširili globoko v nas in vse okoli nas.

             

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Read More

Letovanje na Pokljuki

Otroci dveh predšolskih skupin smo konec maja letovali na Pokljuki.

Vodič Dušan nam je s škratkom Jurčkom in rdečo nitjo letovanja zakladom pokljuških škratov pričaral pravljično letovanje.

Škratka Jurčka, ki nas je ves čas opazoval in nam tudi občasno ponagajal, smo iskali po pokljuških čarobnih gozdovih, na pohodih, v biatlonskem tunelu… Tam nam je vodič Dušan predstavil šport biatlon, ki zajema dve disciplini: smučarski tek ali kros, ter streljanje z malokalibrsko puško s katero se je vsak otrok tudi fotografiral v akciji, kot pravi biatlonec.

Iskali smo škratov zaklad, ter raziskali vse skrivne kotičke in ga seveda našli. Na koncu smo se z njim posladkali. Spoznavali smo zanimivosti Rudnega polja, na pohodih urili svojo vztrajnost, ter se seznanili z živalskim in rastlinskim svetom značilnim za Pokljuko.

Najpomembneje pa je bilo to, da smo spoznali, kako samostojni smo že lahko, ter še bolj poglobili prijateljske vezi, ki so v skupinah že tako zelo močne in prepletene.

 

Prelepa in skrivnostna Pokljuka nas je očarala in želimo si, da bi se kmalu spet vrnili.

          

Mojca in Jerneja

 

Read More

Letovanje – kmetija Ožbet

Spoštovani starši,

otroci obeh skupin so varno in srečno prispeli na letovanje na kmetijo Ožbet.

 

Read More
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri