Obvestilo NIJZ o karantenah

Spoštovani!

Seznanjamo vas z okrožnico MIZŠ z dne 16. 1. 2022. Starši oziroma zakoniti zastopniki bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku karantene. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Hvala za raumevanje!

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

13608_Obvestilo_NIJZ_jan22PSV_P

Read More

CICIBANOVA JESEN

V novo šolsko leto smo Cicibančki letos vstopili odločeni, da nam razni virusi ne bodo prišli do živega. Zato smo že od začetka večino našega časa preživeli na svežem zraku; veliko smo se igrali ter se spopadali z gibalnimi izzivi na našem dvorišču, pogosto pa smo tudi raziskovali našo bližnjo in daljno okolico. Večkrat smo si pripravili kakšen vitaminski sadni napitek in virusom vztrajno kazali zobe.

Read More

VESELI DECEMBER

Izdelali smo smrečice, jih pobarvali in okrasili z zvezdicami.

Naredili smo snežake iz papirja, izdelali voščilnice in posejali božično žito. Ogledali smo si lutkovno predstavo,  se igrali z zamaški, prepevali zimske pesmi, naredili okraske iz slanega testa, se igrali rajalne igre in nahranili ptičke in račke.

Sprehodili smo se skozi staro mestno jedro in si ogledali grad Khislstein.

Predvsem pa smo uživali na snegu, se sankali, kepali in delali stopinje.

Katja, Ana, Anka

 

Read More

JESENSKO DREVO

Izdelali smo jesensko drevo in naredili listke s strukturo ter se tako učili grafomotorike.

Read More

ČAROBNI DECEMBER

Mesec december je čas, ko se prepustimo prazničnemu vzdušju in se veselimo vsega lepega, kar nam le ta pokloni.

Igralnice in hodnike vrtca Najdihojca so otroci s svojimi spretnimi prsti polepšali z likovnimi izdelki in tako poskrbeli, da smo se počutili prijetno. Ustvarili so čudovite novoletne smrečice in jih okrasili z unikatnimi okraski, slikali so in risali, strigli in lepili, gradili praznične vasice ter uporabili tudi druge zanimive likovne tehnike, v katerih so otroci še posebej uživali. Ob ogledovanju vseh teh čudovitih kreacij so bili ponosni nase.

Seznanjali smo se s tradicionalnimi običaji, kot je sajenje žita in peka piškotov. Mmmmm, kako lepo je zadišalo po hodnikih vrtca…In kako odgovorni so bili otroci , ko so vsakodnevno zalivali žito in opazovali rast.

Manjkalo ni niti dobre praznične glasbe, ob kateri smo poplesavali, niti veselih glasov, ki so se slišali iz igralnic ob prepevanju pesmi. Ti so zveneli najlepše, ko nas je obiskal dedek Mraz. Ni samo on poskrbel za obdarovanje. Tudi otroci so ga razveselili, ko so mu podarili kar cel paket risbic.

Ob tako pestrem dogajanju nas je še zima razveselila s snegom. Zabave in gibanja na prostem nismo zamudili, sprehod v praznično mesto pa je bil še toliko bolj čaroben.

Radi smo tudi sedeli eden ob drugem, poslušali branje pravljic, si kaj lepega povedali in uživali ob dramski predstavi in kamišibaju.

Čeprav smo na različne načine odštevali dni do praznikov, se seznanjali s števili in časom, kakšen dodaten dan v tako prijetnem vzdušju ne bi bil odveč

Pa srečno!

           

zapisala: vzg. Lidija Stenovec Makarič

Read More

VESELI DECEMBER

 

V mesecu decembru smo vrtec okrasili z dekoracijami. Otroci so ustvarjali po prazničnih vsebinah, z različnimi materiali. Tako so risali, slikali, barvali, gubali, izrezovali, rezali, lepili in gnetli. Oblikovali so cvetlične lončke iz odpadne embalaže in posejali božično žito, ga zalivali in opazovali rast.

V vrtcu nas je obiskal dedek Mraz. Za otroke je bil star, vesel, navihan, smešen, prijazen in dober.

Vsi otroci vrtca so odšli na izlet do starega mestnega jedra in si ogledali praznično okrasitev. Otroci so z navdušenjem sprejeli tudi Božičkovo vas, v kateri so se igrali in jo raziskovali.

Organizirali smo praznično čajanko in ob svečkah pili zeliščni in božični čaj. Izdelali smo vstopnice in obiskali kino Kekec, kjer smo si ogledali novoletni film in jedli kokice( kino in kokice sta pripravili vzgojiteljici Zdenka in Marjana). Zadnji dan smo zaplesali v čarobnem okolju lučk in svečk. Vzgojiteljica Ana je poskrbela za veselo vzdušje in odličen izbor plesne glasbe.

                             

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Read More

ČUJEČI DECEMBER V VRTCU

Letos smo skušali nori december v našem vrtcu preživeti malo drugače, kot je v teh časih moderno-čuječe. Naredili smo si veliko lepih skupnih trenutkov ob katerih so uživali tako otroci kot vzgojiteljice. Družili smo se ob svečkah, prepevanju, lepih besedah, masaži, čaju, umirjeni glasbi. Predvsem smo se posvetili trenutku tukaj in zdaj ter dobremu počutju otrok. Seveda december ni minil brez peke piškotov, dedka Mraza, okraševanja vrtca, sajenja božičnega žita, igranja z novimi igračami, čarobnih pravljic in veselega vzdušja na novo zapadlem snegu.

                     Zapisala vzg. Metka Boncelj

Read More
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri