Potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka
Spoštovani starši!
Prejšnji teden ste  po pošti  prejeli pogodbo in vse potrebne obrazce za sprejem otroka v vrtec.  Tudi potrdilo o zdravstvenem stanju otroka, ki pa žal ni povsem ustrezno (manjka specifikacija v zvezi z 51.a členom Zakona o nalezljivih boleznih).
Po pošti boste prejeli nov obrazec, prav tako je na naši spletni strani pod zavihkom; starši ⇒dokumenti.
Prosimo, da prejšnji obrazec zavržete  in pri pediatru potrjujete novega.
Kot vam piše v priloženem dopisu, potrdilo ne oddajte pri pogodbi, ampak vzgojiteljici na individualnem razgovoru oz. najkasneje do vstopa v vrtec.
Hvala za razumevanje!
Svetovalna služba
Letovanje enota Najdihojca

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so otroci srečno in varno prispeli na letovanje na morje -Debeli Rtič.

Letovanje enota Kekec

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so otroci iz enote Kekec varno in srečno prispeli na letovanje-kmetija Četana Ravan.

 

SVETOVNI DAN ZEMLJE V KEKCU

 

» ZEMLJA JE NAŠ PLANET, PLANET NA KATEREM ŽIVIMO. ZDRAV PLANET NI MOŽNOST – JE NUJA !«

( Ekošola Slovenija )

V enoti Kekec smo pripravili in izvajali različne aktivnosti. Na vhodnem panoju smo za starše pripravili vsebine ob praznovanju : ZEMLJA – MOJ DOM. Skupaj s starši smo zbirali odpadni papir. Mlajši sredinci so aktivno očistili vrtčevsko igrišče. Otroci so ob raznovrstni literaturi poglabljali spoznanja o zemlji, ki nudi dom različnim živim bitjem. Narisali so vse, kar jih na zemlji navdušuje.

V starejšem oddelku smo pripravili razstavo : PTICE IN PTIČJA GNEZDA. V okviru tematskega sklopa so otroci raziskovali ptice, njihove značilnosti in posebnosti, življenjski prostor in navade, oglašanje ptic, koristnost, nevarnost in raznolikost ptic. Ptice so risali, slikali, oblikovali z rezanjem in lepljenjem. Po predhodnem opazovanju pravega gnezda in fotografij različnih ptic, jajc in ptičjih gnezd, so izdelovali ptičja gnezda in jajca. Pri gradnji ptičjega gnezda so izbirali med naravnimi materiali : seno, slama, listje, veje in plastičnimi odpadnimi mrežami. Jajca so izdelali iz kartona in jih položili v gnezdo. Vsak otrok je povedal, katera ptica mu je najbolj všeč in zakaj – zapis odraslega. Malo drugačna gnezda iz kartonastih krožnikov in sena, so oblikovali tudi sredinci. Razstavo so si ogledali vsi otroci vrtca in tudi vsi odrasli.

               

Vzgojiteljica : Nada Faganel

NOVIČKE APRIL

 

Mesec april je v našem vrtcu minil v znamenju ekologije. Ukvarjali smo se z ekološkimi temami, kot so: ločeno zbiranje odpadkov, skrb za varčevanje z vodo in elektriko, sejali in sadili smo rastline ter zanje skrbeli. V starejši skupini smo raziskovali podnebne spremembe in ugotavljali, s čim ljudje povzročamo segrevanje ozračja, ter kaj pri varovanju okolja lahko naredimo sami. Ob Dnevu Zemlje smo vsa ekološka spoznanja še utrdili. S to pomembno in perečo tematiko smo se ukvarjali v vseh treh skupinah. Otroci so domov odnesli posajene sadike, za katere bodo skrbeli doma. S skupnimi močmi smo uredili še našo visoko gredo v katero smo nasuli dodatno zemljo in posadili nove rastline. Letos smo v visoko gredo zasadili predvsem zelišča, ki jih bomo uporabljali za čaje in jagode.

V okviru prednostne naloge s področja jezika so v srednji skupini obujali stare ljudske otroške igre, kot so gnilo jajce, trden most, bela lilija…

             

Zapisala vzg. Metka Boncelj

ZAJČKOV ZAKLAD

 

31.3.2021 so se otroci odpravili na lov za zajčkovim zakladom. Po igrišču in sadovnjaku so iskali zajčke. Pri vsakem je bilo potrebno opraviti določeno nalogo: zapeti pesem, delati počepe, poimenovati znanilce pomladi … Ker so otroci uspešno opravili vse naloge, jih je pot vodila do zaklada. Skozi ves lov je otroke najbolj zanimalo, kakšen zaklad bodo našli. Navdušeni so bili, ko je koncu vsak prejel zlat čokoladni cekin.

       

Zapisala: Nika Likar

Letovanje Debeli Rtič, kmetija Davčen

Spoštovani starši,

 

obveščamo vas, da so otroci srečno in varno prispeli na morje -Debeli Rtič in na kmetijo – Davčen Četena Ravan.

 

 

Vabilo na izobraževanja

Spoštovani!

Seznanjamo vas z možnostjo udeležbe na brezplačnih spletnih seminarjih na aktualne teme – npr.:

Potrebne so predhodne prijave. Na povezavah se nahajajo podrobnejše informacije.

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri