Rahljanje mehurčkov in daljši poslovni čas enot

Spoštovani starši!

Epidemija se počasi umirja, a v vrtcih smo dolžni dosledno upoštevati vsa priporočila in navodila NIJZ ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Zato bo do nadaljnjega naše pedagoško delo še vedno organizirano v mehurčkih, kar nam predstavlja precejšen organizacijski izziv. Zavedamo se, da so marsikateri starši zaradi omejenega poslovalnega časa v stiski in s 1. 3. 2021 rahljamo in podaljšujemo poslovalni čas mehurčkov. Vsak mehurček se bo odpiral in zapiral glede na potrebe staršev ne glede na ostale mehurčke v isti enoti. Zaradi tega naprošamo starše, da se individualno dogovorite z vzgojiteljicami o prihodu in odhodu vašega otroka v vrtec, ker bomo na osnovi vaših potreb organizirali delovni čas obeh strokovnih delavcev. Možen podaljšan poslovalni čas mehurčkov je opredeljen v spodnjem dokumentu in velja od 1. 3. 2021 dalje (glejte srednji stolpec).

Hvala za razumevanje!

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

Dokument: Rahljanje mehurčkov – sprememba poslovalnega časa

VPIS OTROK ZA ŠOLSKO LETO 2021-2022

Spoštovani starši!

Zaradi epidemije Covid-19 in predpisanih varnostnih ukrepov bo vpis v Kranjske vrtce potekal nekoliko drugače. Prosimo vas, da natančno preberete spodnja navodila in jih dosledno upoštevate.

Hvala za razumevanje in dobrodošli pri nas.

vodstvo Kranjskih vrtcev

Dokumenti:

Vpis 2021 – obvestilo za starše

Publikacija 21-22

obrazec-vloga-za-vpis-otrok-2021-2022-1 (2)

obvestilo-o-vpisu-novincev-solsko-leto-2021-2022 (2)

 

 

Pustovanje

PUSTOVANJE

 

Letošnje pustovanje je zaznamovala epidemija Covida 19, ki nam je v vrtcu onemogočila skupno rajanje. Poleg tega smo v teh dneh zaradi požara gostovali v enoti Mojca in enoti Čebelica, zato je bilo pustovanje precej drugačno. Kljub temu smo se vzgojiteljice trudile, da smo otrokom omogočile zabavno pustno dopoldne ob petju, rajanju in pustnih krofih.

   

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Zahvala gasilcem

 

Še vedno ne moremo verjeti, da bi požar, ki se je 11. 2. 2021, malo po tretji uri ponoči razplamentel v bivši trgovini Mercator, kmalu ogrozil tudi vrtec Čirče. Gasilci so se z ognjenimi zublji borili do poznih jutranjih ur. Obsežen požar je žal popolnoma uničil trgovino s prehranskimi dopolnili in Bar, vrtec in KS Čirče pa sta k sreči ostala. Glede na velikost in moč požara je pravi čudež, da naš vrtec še stoji. Zahvala za uspešno intervencijo gre kranjskim poklicnim gasilcem in okoliškim prostovoljnim društvom, ki so ob sodelovanju preprečili, da bi se ogromen požar razširil še na vrtec. V zahvalo smo v sredo 17. 2. obiskali Gasilsko reševalno postajo Kranj in se gasilcem zahvalili za uspešno reševanje. Hvaležni otroci, starši in vzgojiteljice smo gasilcem namenili bučen aplavz ter se jim zahvalili, da so uspeli preprečiti najhujše.

 

 

Zapisala vzg. Metka Boncelj

CICIBAN PLANINEC IN IZLETI V STAREJŠEM ODDELKU

 

Cici dnevnik je članska izkaznica za predšolske otroke, ki ga prejmejo ob prvem vpisu v planinsko društvo. V knjižici je prostor za beleženje izletov v vseh letnih časih in reševanje nalog. Otrok z opazovanji, raziskovanjem in ustvarjanjem osvaja in utrjuje gorniško znanje, spoznava ustrezno obleko, obutev in opremo, varno gibanje, spoznava naravo in odnose med ljudmi. Z izvajanjem programa spodbujamo celoletno gibalno aktivnost. Program vsebuje tudi priznanje, ki je dodatno motivacijsko sredstvo za dosego ciljev. Cicibani usvojijo nalepko markacije. Markacija predstavlja stik z gorami, nas vabi v naravo in je zanesljiva vodnica udeležencem. Z markacijo ohranjamo tradicijo planinskega izročila.

V starejšem oddelku smo izvedli dva izleta v jesenskem obdobju ( Rupa in gozd, Kokrica) in en izlet v zimskem obdobju (Huje in kanjon Kokre). Poti so nas vodile po travnikih, gozdovih, poljih, vaških cestah in poteh ter turističnih stezicah. Daljši izlet smo izvedli do vasi Kokrica in mimo domače hiše deklice oddelka. Tam nas je pričakala mamica deklice in za vso gostoljubnost se ji iskreno zahvaljujemo.

Otroci so vztrajno premagovali vse poti, sledili navodilom in se učili orientacije na prostem. Ob zdravih priboljških iz nahrbtnika, so razvijali sproščenost in družabnost. Ohranjali so čisto naravo in vse odpadke odnesli v nahrbtniku nazaj domov. Naravna učilnica je ponujala marsikaj zanimivega: jesenske sadeže, jesenski gozd v različnih barvah, poljščine, potok, reko, živali na polju in v vodi, kanjon, prve pomladne cvetlic.

 

         

Nada Faganel

Vrnitev v enoto Čirče

Spoštovani

Obveščamo vas, da v ponedeljek, 22. 2. 2021, enota Čirče ponovno odpira svoja vrata. Otroci se iz gostujočih enot vračajo v svoj matični vrtec 🙂 
vodstvo zavoda
Vpis otrok za šolsko leto 2021-22
Spoštovani starši!
Vse informacije v zvezi z vpisom otrok v Kranjske vrtce  za šolsko leto 21/22  (vloga 21/22, sprejemanje, oddajanje vlog, dokazila…) , bodo objavljene na naši spletni strani , v sredo, 24.2.21.
 
Hvala za razumevanje,
vodja vpisa
Gostovanje otrok iz vrtca Čirče _ 12.02.2021 ob 11.30

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bodo do vključno 18. 2. 2021 otroci iz zaprtega vrtca Čirče gostovali v enoti Čebelica (Planina 39, Kranj) ter v telovadnici enote Mojca (Ulica Nikole Tesle 2, Kranj). Vse dodatne informacije v zvezi s prisotnostjo vašega otroka v vrtcu v naslednjem tednu dobite pri vaših vzgojiteljicah.

O poteku sanacije enote Čirče in ponovnem odprtju tega vrtca vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje!

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri