IZVAJANJE DIETNE PREHRANE V ZAVODU KRANJSKI VRTCI

 

 

Za otroke, ki potrebujejo dietno prehrano, se ločeno pripravi jedi, ki so najbolj podobne z jedmi, ki jih zaužijejo ostali otroci.

                                   

Priprava dietne prehrane se organizira za otroke, za katere starši prinesejo zdravniško potrdilo z navedbo dietne prehrane ali priporočila (potrdila) dietne posvetovalnice na Pediatrični kliniki KC (diabetes, itd).

 

 

KAKO NAJ RAVNAJO STARŠI:

1.      Izpolnijo vlogo za zagotovitev dietne prehrane*. Starši so dolžni zagotoviti zdravniško potrdilo specialista ali potrdilo dietne posvetovalnice na Pediatrični kliniki ali potrdilo otrokovega osebnega zdravnika. Popolno izpolnjeno Vlogo s potrdilom starši prinesejo v vrtec še pred vstopom otroka. Oddajo ga vzgojiteljici ali organizatorju prehrane. Sledi skupni sestanek s starši, vzgojiteljico in dietno kuharico.

2.      Za vsako novo šolsko leto starši prinesejo novo zdravniško potrdilo.

3.      SPREMEMBO ALI ODJAVO DIETE  lahko opravijo starši samo pri organizatorju prehrane (izidor.dobnik@guest.arnes.si).

4.      Dosledno javljajo odsotnost otroka (web vrtec).

 

*Vlogo za zagotovitev dietne prehrano najdete na spletni strani Kranjskih vrtcev (zavihek "prehrana in ZHR”, pod zavihek "dietna prehrana” ali na upravi vrtca.

 

Za vsa dodatna pojasnila in sodelovanje glede dietne prehrane otroka se lahko obrnete na organizatorja prehrane (enota Najdihojca, tel.: 04 20 19 216, mob. 031 768 352 e-mail: izidor.dobnik@guest.arnes.si ).

 

 

 

Izidor Dobnik

Organizator prehraneDOKUMENTI/OBRAZCI:
- VLOGA ZA PRIPRAVO DIETNE PREHRANE
- DIETNI PROTOKOL  
Vse pravice so pridržane © 2013.
Izdelava: MMStudio.si
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?