Otroci dveh predšolskih skupin smo konec maja letovali na Pokljuki.

Vodič Dušan nam je s škratkom Jurčkom in rdečo nitjo letovanja zakladom pokljuških škratov pričaral pravljično letovanje.

Škratka Jurčka, ki nas je ves čas opazoval in nam tudi občasno ponagajal, smo iskali po pokljuških čarobnih gozdovih, na pohodih, v biatlonskem tunelu… Tam nam je vodič Dušan predstavil šport biatlon, ki zajema dve disciplini: smučarski tek ali kros, ter streljanje z malokalibrsko puško s katero se je vsak otrok tudi fotografiral v akciji, kot pravi biatlonec.

Iskali smo škratov zaklad, ter raziskali vse skrivne kotičke in ga seveda našli. Na koncu smo se z njim posladkali. Spoznavali smo zanimivosti Rudnega polja, na pohodih urili svojo vztrajnost, ter se seznanili z živalskim in rastlinskim svetom značilnim za Pokljuko.

Najpomembneje pa je bilo to, da smo spoznali, kako samostojni smo že lahko, ter še bolj poglobili prijateljske vezi, ki so v skupinah že tako zelo močne in prepletene.

 

Prelepa in skrivnostna Pokljuka nas je očarala in želimo si, da bi se kmalu spet vrnili.

          

Mojca in Jerneja

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri