Mesec oktober je bil pisan mesec, ki smo ga začeli s tednom otroka ter nadaljevali s spoznavanjem in raziskovanjem aktualnega letnega časa – jeseni.

Teden otroka je mineval v znamenju prostega časa. Otroci so bili deležni raznolikih dejavnosti, skozi katere so se družili s prijatelji, razvijali svoje socialne kompetence in pridobivali izkušnje iz sveta okoli njih.

Otroci so bili tekom meseca radovedni ob vseh spremembah v naravi in bogastvu, ki nam ga ponuja jesen. Opazovali smo spremembe v naravi, povezovali že znane informacije z novimi, prinašali so jesenske plodove, jih opazovali, se z njihovo pomočjo seznanjali z matematiko, ustvarjali jesenske slike in zvočne slike jeseni.

Posebno doživetje meseca oktobra pa je bila Bučarija z dedki in babicami. Kljub oblačnemu in hladnemu dopoldnevu, je bilo na igrišču vrtca veselo in zabavno. Stari starši so se lahko za nekaj trenutkov vrnili v otroške razigrane dni in si privoščili izraziti svojo domišljijo pri izdelavi strahca iz buče, otroci pa so še bolj uživali ob njihovi navzočnosti v vrtcu. Posladkali smo se tudi s toplo bučno juho in okrepili z zeliščnim čajem iz domačega zeliščnega vrta vrtca Čira Čara. Dan nam bo ostal v lepem spominu do prihodnjega snidenja.

                                                                                                                                                                                           Za novičke zapisala vzg. Kristina Grašič

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri