V mesecu aprilu smo v vseh treh skupinah  opazovali pomlad in raziskovali naravo. Naravo smo povezali z ekološkimi temami in projekti.

  • V srednji skupini so presajali paradižnike in druge rastline, ki so jih že prej gojili v svoji sobi. Presajali so lončnice in pomagali pri urejanju skupne visoke grede z zelišči.
  • V okviru ekološkega projekta Eko branje, so se odzvali na razpis s slikanico Kakšen čudovit travnik. Z risbicami so sodelovali na likovnem natečaju Naj likovni izdelek.
  • Raziskovali so gozd, opazovali cvetoča drevesa ter zaigrali dramatizacijo Čudežno drevo.
  • V starejši skupini smo presajali posejane paradižnike, ki jih bomo kasneje odnesli domov. Otroci so pomagali pri sajenju zelišč v visoko gredo in nasajanju rastlin v korita pred vrtcem.
  • Trenutno v starejši skupini raziskujemo od kod priteče iz pipe voda. Pogovarjamo se o pitni, slani in slani vodi. Naredili smo svojo čistilno-filtrirno napravo za vodo in še druge poskuse povezane z vodo.
  • V vseh treh skupinah smo praznovali Dan zemlje in ob tem otrokom privzgajali odgovorno ravnanje do našega planeta.
  • V najmlajši skupini so brali in ustvarjali ob slikanici Lov na medveda.

Obisk v Mestni knjižnici v Kranju

S starejšo skupino smo bili povabljeni  na ogled Mestne knjižnice Kranj.  Za večino otrok je bil ogled zelo zanimiv, saj so videli tudi zanimivosti, ki jih ob obisku s starši ne vidijo. Za mnoge otroke je bil to prvi obisk.  Zelo zanimivo je bilo tudi v pravljični sobi, kjer so nam predstavili različne zanimive  knjige, med njimi tudi najmanjšo in največjo.

Zapisala  vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri