V tem mesecu smo se po požaru v KS Čirče in izrednih razmerah zaradi Kovida19 spet utekli v umirjen vsakdanjik zapolnjen s številnimi dejavnostmi.  

  •  vseh skupinah smo v začetku meseca zaključili s temo prijateljstvo, ki smo jo obravnavali v okviru projekta Spodbujamo prijateljstvo. Projekt je razpisalo društvo Sobivanje. Pogovarjali in ustvarjali smo na temo prijateljstvo ter naredili skupni plakat. 
  • V srednji skupini so zbirali različni odpadni material in na razstavi prikazali, da se tudi  smeti lahko ponovno uporabi in iz njih naredi marsikaj zanimivega. Teme so se lotili v okviru ekološkega projekta Odpadkom dajemo novo življenje. 
  • V okviru zmanjšanja zavržene hrane so se v srednji skupini lotili tudi zbiranja receptov za reciklirano kuhinjo. Starši in stari starši so prispevali različne recepte iz sestavin, ki nam pogosto ostajajo in se jih lahko ponovno uporabi. Dva izbrana recepta so poslali tudi na natečaj. 
  • V starejši skupini smo marec izkoristili za sprehode in igro v naravi. Spoznavali smo vreme in podnebne spremembe, ki negativno vplivajo na naš planet. 
  • 26. 3. 2021 smo se vsi otroci in vzgojiteljice udeležili čistilne akcije Očistimo Kranj in očistili okolico vrtca.  

               

zapisala vzg. Metka Boncelj 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri