Spodbujamo prijateljstvo

V  mesecu februarju smo se v vseh treh skupinah ukvarjali s temo prijateljstva, ker smo se  tudi letos prijavili na projekt Spodbujamo prijateljstvo, ki ga vsako leto organizira  društva Sobivanje. Pogovarjali smo se o prijateljstvu in ugotavljali, kaj ga krepi in kaj ga razdira. Vsaka skupina je na to temo naredila svoj plakat, starejši otroci pa tudi prijateljsko družabno igro.

VESELO PUSTNO RAJANJE

Tudi letos je bilo pustno rajanje zelo veselo. Vsi otroci so bili oblečeni v pustne maske.  Sploh ne vemo kam so na ta dan izginili vsi otroci, saj smo imeli v vrtcu  polno bojevnikov, princesk, Elz, An in drugih  veselih maškar.

 

HRANA NEKOČ IN DANES

V starejši in srednji  skupini smo raziskovali, kaj so ljudje v naših krajih jedli včasih. V ta namen so otroci domov odnesli anketo, ki so jo v družini izpolnili najstarejši člani, dedki in babice. Skupaj smo nekaj jedi tudi skuhali in potem pojedli. Pripravili smo krompir v »oblicah«, ajdove žgance, koruzne žgance, zeljne krpice in  miške.  V Čirčah smo obiskali kmetijo Kertovih, kjer še imajo »šporget« na drva in krušno peč. Tako smo si lažje predstavljali kuhanje v časih naših dedkov in babic. Projekt smo  izvajali v okviru Ekovrtca in bomo z njim še nadaljevali.

Zapisala

vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri