JESENSKO SREČANJE S STARŠI

V mesecu oktobru se običajno srečamo ob kostanjevem pikniku, letos pa smo se družili ob gibanju in ustvarjalnih delavnicah. Na velikem travnatem igrišču smo organizirali različne gibalne igre z baloni, žogami in obroči, v katerih so se preizkusili tako otroci, kot starši. Na igrišču pri vrtcu pa smo se družili ob delavnicah, ki so razvijale otrokove ročne spretnosti in ustvarjalnost. Ob ustvarjanju so uživali tudi starši in starejši sorojenci. Seveda smo se na prijetnem soncu tudi igrali in družili, otroci pa so se posladkali s kokicami.

     

OBISKALI SO NAS GASILCI IZ PGD PREBAČEVO

Tudi letos so nas v oktobru, v sklopu meseca požarne varnosti obiskali gasilci iz PGD Prebačevo Hrastje, ki nam vsako leto prijazno predstavijo vlogo gasilcev. Na naše igrišče so pripeljali gasilski avto, ki je bil za otroke prava atrakcija. Ogledali so si vozilo, opremo gasilca in izvedeli o delu gasilcev marsikaj koristnega ter zanimivega. Preizkusili pa smo se lahko tudi v praktični vaji gašenja požara z vodo, ki je navdušila tako otroke kot vzgojiteljice.

     

VRTEC V VODI

Letošnje leto smo s plavalnim tečajem začeli že v mesecu oktobru. Plavalni tečaj organizira Zavod za šport iz Kranja. Pod vodstvom plavalnih učiteljev so v vodi potekale različne zabavne dejavnosti, ki so otroke navdušile, hkrati pa tudi veliko naučile. Važno je, da smo premagali strah pred vodo, najboljši plavalci so prejeli celo zlatega, srebrnega ali bronastega morskega konjička.

       

zapisala: vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri