ZOO ZA LAHKO NOČ

Najmlajši so si v novembru ogledali igrico Zoo za lahko noč.

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 

V petek, 19. 11. 2021 je tudi v našem vrtcu potekal že enajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Izvedli smo ga po vseh slovenskih šolah in vrtcih ter drugih javnih ustanovah. Namenjen je ozaveščanju in spodbujanju rednega zajtrkovanja ter izbiranju živil iz lokalne bližine. Na ta dan smo zajtrkovali med, maslo, domač kruh, jabolka in mleko ter se pogovarjali, kako pridejo omenjena živila na naše krožnike. Da bi otroci spoznali še kakšno tradicionalno jed naših krajev, smo skupaj pripravili zeljne krpice.

   

DAN PRIJAZNOSTI

Ob mednarodnem dnevu prijaznosti 13. novembra, so nam otroci najmlajše skupine pripravili kamenčke z lepimi mislimi in reki ter s tem pokazali, da prijaznost nič ne stane, lahko pa nekomu polepša dan.

 

VRTEC NA LEDU

S starejšo skupino smo zadnji teden v novembru uživali zimske radosti v ledeni dvorani na Zlatem polju, kjer smo se učili drsanja. Za mnoge otroke je to prvo srečanje z drsanjem, nekateri pa so drsali že lansko leto ali pa imajo nekaj izkušenj z rolanjem. Drsanje je potekalo pod vodstvom športnega društva Migimal , ki organizira tečaj za pet in šestletne otroke.

     

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri