Mesec april je v našem vrtcu minil v znamenju ekologije. Ukvarjali smo se z ekološkimi temami, kot so: ločeno zbiranje odpadkov, skrb za varčevanje z vodo in elektriko, sejali in sadili smo rastline ter zanje skrbeli. V starejši skupini smo raziskovali podnebne spremembe in ugotavljali, s čim ljudje povzročamo segrevanje ozračja, ter kaj pri varovanju okolja lahko naredimo sami. Ob Dnevu Zemlje smo vsa ekološka spoznanja še utrdili. S to pomembno in perečo tematiko smo se ukvarjali v vseh treh skupinah. Otroci so domov odnesli posajene sadike, za katere bodo skrbeli doma. S skupnimi močmi smo uredili še našo visoko gredo v katero smo nasuli dodatno zemljo in posadili nove rastline. Letos smo v visoko gredo zasadili predvsem zelišča, ki jih bomo uporabljali za čaje in jagode.

V okviru prednostne naloge s področja jezika so v srednji skupini obujali stare ljudske otroške igre, kot so gnilo jajce, trden most, bela lilija…

             

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri