VRTEC NA KMETIJI

Turistična kmetija Ožbet leži v vasi Četena Ravan pod pobočjem Starega vrha, na višini 900 metrov. Na kmetiji smo spoznavali domače živali, pekli kruh, jezdili konja, kosili travo, spoznavali pomen čebel, z lovcem spoznavali gozdne živali, plesali, se igrali na igralih in se nasploh zabavali. Spoznavali smo lepo okolico in šli na pohod na Stari vrh. Nepozabna je bila vožnja s traktorjem in jahanje konja. Najbolj so nas navdušile krave s telički, pujski, poni, petelin, kokoške, zajčki in druge domače živali. Vsi smo tri dni zdržali brez mamic in očkov.

Na kmetiji je za nas prijazno skrbela vsa Kržišnikova družina z gospodinjo Mileno in gospodarjem Janezom.

         

DEJAVNOSTI V MAJU

V maju smo se v vseh skupinah ukvarjali predvsem z ekološkimi vsebinami v okviru Ekošole:

· Najmlajši so raziskovali deževnike in talni živ-žav. Živali so iskali na našem vrtu in v bližnji okolici ter gozdu.

· V srednji skupini so imeli projekt “Mlekastično”. Spoznavali so pot mleka od krave do uporabnika. Bili so na bližnji kmetiji in si ogledali hlev s kravami. Na to temo so se pogovarjali, risali, ustvarjali. Ob zaključku so na dan mleka 31. 5. predstavili degustacijo mlečnih jedi.

· V starejši skupini smo imeli projekt “Ne zavrzi oblek”, ohrani planet. Raziskovali smo, kaj lahko naredimo s starimi oblačili in zakaj vse jih lahko še porabimo. Preizkusili smo se tudi v šivanju, tkanju s tkalko, barvanju blaga z naravnimi barvami ter risanju na vrečke iz stare rjuhe.

· V okviru vrtca smo humanitarno zbirali še dobra rabljena oblačila in jih darovali RK Kranj. Odziv je bil zelo dober.

           

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri