V septembru smo bili tudi Ježki športno aktivni. Da smo močni in polni kondicije smo pokazali na dveh dogodkih: množičnemu teku in Miniolimpijadi na Kranjskem stadionu. Množični tek se je odvijal 23. 9. v vseh Kranjskih enotah. Naši otroci so se najprej ogreli na poti po stopnicah proti cerkvi, kjer je odličen razgled na našo streho in ose, ki jo tako rade obletavajo. Hojo po stopnicah namreč obvladamo, saj jo vadimo vsak dan ob vstopanju in izstopanju iz našega vrtca. Ker je igrišče premajhno, travnik pa je bil ta dan nekoliko preblaten, smo tekli okoli cerkve in nabirali metre. Trud se je poplačal – vsi udeleženci so po koncu teka prejeli prave ježkove medalje.

 

Niso pa to bile edine osvojene medalje. Najstarejši otroci so se v torek, 28. 9., športno pomerili v različnih disciplinah na kranjskem stadionu v sklopu tradicionalne Miniolimpijade. S ponosom in vztrajnostjo so sodelovali drug z drugim in dokazali, da njihov zanos in veselje do gibanja vodita do zmage – tiste prave, kjer so zmagovalci vsi, ki se trudijo po svojih najboljših močeh. Seveda smo osvojili čisto prave medalje. Sreča po dogodku je bila neopisljiva. Pa še prvič se je kar nekaj otrok peljalo z avtobusom. Sama radost, takšna, da je iz meglenega jutra nastal čudovit sončen dan.

Medtem ko so starejši Ježki proti zmagi hiteli na stadionu pa so mlajši urili svoje gibalne sposobnosti na Ježkovem poligonu, ki se je vil po celem vrtcu. Vsekakor ta dan nihče ni bil prikrajšan gibalnih radosti.

           

Razgibane dni tudi vam kolektiv Ježka želi

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri