Juhuhu, september je tu!

No ja, v resnici je že za nami, mi pa vam šele zdaj kličemo dobrodošlico v novo šolsko leto še tu, na spletni strani naših Kranjskih vrtcev. Lahko bi rekli, da se nam je v septembru zgodilo že toliko zanimivega, da sploh ni bilo časa še za pisanje člankov. Pa vendar, ni skrbi, vse bomo nadoknadili.

Kot ste že morda ugotovili, v letošnje leto smo zakorakali z novim sloganom, rdečo nitjo: “Pisanih nog, radovedno naokrog.” Veliko se bomo vrteli v krogih, na vse mogoče načine. Kar pomislite, kaj vse je okroglo in kaj vse se vrti v krogu. Ali ste vedeli: tudi valovi so okrogli. No, toliko za okus. Pa veliko bomo brali, pripovedovali, se igrali …, seveda bomo pri vsem tem ustvarjalni, kot smo bili že lani.

Tudi letos bomo čimbolj aktivni na prostem; raziskovali bomo gozd in ostalo okolico, preizkušali ravnotežje in kordinacijo s premagovanjem naravnih ovir, mišice pa bomo krepili tudi s hojo v hrib. Naš ljubi hrib sredi gozda nas vsakič tako mamljivo vabi na svoj vrh. In res se je vredno potruditi, ker je tam zgoraj ogromno zanimivega materiala za ustvarjanje, nabiranje, raziskovanje, gradnjo poligonov, hišic, …

Nadaljevali bomo tudi s skupnimi dejavnostmi vseh treh skupin. A preden skomignete z glavo, objubimo, da jih bomo v tem letu izvajali le na prostem, največ tam, kjer bomo varnostno razdaljo določili kar z drevesi. Kaj več o naših dogodivščinah pa v naslednjih člankih.

Urša Dubravica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri