V enoti Ježek je naše vodilo, da združujemo gibanje z naravo, z druženjem in dobro voljo. Starše in otroke smo tako spodbudili, da v vrtec prihajajo in/ali odhajajo peš, s kolesom, vozičkom … Poseben pomen smo dali na prvi skupni pohod v gozd, kjer so starejši vodili mlajše, jih spodbujali in jim pomagali pri premagovanju naravnih ovir.

Otroci občutijo, da se počutijo bolje, če so aktivni. V ta namen smo dnevno govorili o pomenu hoje, o prometnih pravilih in cestnih predpisih, ki smo jih odlično vpeljali v poligon čez vse tri igralnice, v katerega so bili vključeni vsi otroci. Ob spremljavi kitare smo spoznali tudi pesem Kolesarska (M. Voglar), otroci pa so imeli možnost prisluhniti o varnosti na cesti ter pomenu čelade.

Vsekakor naj velja za vse, da je Teden mobilnosti le opomnik, kaj naj bo v vsakdanjem življenju kot prioriteta in da smo odrasli tisti, ki dajemo otrokom največji zgled.                                 

 

  

 

                

Zapisala: Lejla Mestek

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri