V petek, 15. novembra, smo tradicionalno zajtrkovali tudi v vrtcu Ježek. Med, maslo, pirin kruh in jabolka so nam dobro deli in otroci so hodili po dodatke eden za drugim. Da pa je bilo še toliko bolj slastno, smo se na zajtrk začeli pripravljati en dan prej, ko smo v naši Ježkovi pekarni spekli pravi domači kruh in žemljice. Za dober recept peke kruha nam je na pomoč pristopila mamica Monika Nastran, ki poklicno peče odličen domači kruh v pravi krušni peči. Naučili smo se katere sestavine potrebujemo za kruh, koliko časa vzhaja in na kaj je treba biti pozoren, da se kruh speče odlično rahel in okusen.

 

Ker je tako lepo dišalo ob peki žemljic in kruha po našem vrtcu, smo že vsi nestrpno čakali naslednji dan, ko smo naše dobrote tudi poskusili. Degustacije pa niso bili prikrajšani niti starši, ki so si lahko skupaj z otroki postregli kar pred vhodom v vrtec. V garderobi so se vrtele pesmice o čebelah, kar je še dodatno pripomoglo k dobremu vzdušju takoj v jutru.

     

Po zajtrku nas je najprej obiskala čebelica nato pa še čebelarja iz Čebelarske zveze Gorenjske, ki sta nam na izredno zanimiv način razložila, kako nastane med in zakaj vse so naše čebelice tako nepogrešljive. Prinesla sta nam tudi nekaj kozarčkov medu, ki ga bomo decembra zmešali v medenjake in še kako drugo dobroto. Komaj že čakamo naših novih pekovskih podvigov.

   

Zapisala: Urša Dubravica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri