VAJA POŽARNE VARNOSTI IN DRUŽENJE Z GASILCI PGD TRSTENIK

V petek, 4. 10., je v našem vrtcu Ježek »zagorelo«. Že tradicionalno je naš vrtec izvedel vajo evakuacije v sodelovanju z OŠ Simona Jenka Trstenik in PGD Trstenik. Otroke smo strokovne delavke že pred petkom pripravile na to, da se bomo igrali požar. Pogovorili smo se, kako je v primeru požara treba ostati čim bolj miren in kar se da hitro zapustiti stavbo, kjer gori.

Kmalu po zajtrku, ko smo se ravno urejali v umivalnici, sta nas presenetila dva gasilca, ki sta prišla v naš vrtec in sprožila preglasen alarm, ki naznanja požar. Ušesa so nas tako bolela, da smo se prav hitro uredili in zapustili vrtec ter se zbrali na našem zbirnem mestu pred igriščem vrtca. Ker se je nekaj otrok tako zelo vživelo v igro požara, je priteklo tudi nekaj solzic, ki pa jih je kaj hitro posušilo sonce, ko smo prišli na zbirno mesto in nas je gasilec pohvalil in povabil na šolsko igrišče, da si ogledamo gašenje pravega požara.

Gasilci so nam pokazali, kako najprimerneje pogasiti ogenj, ki se zaneti v posodi na štedilniku. Naučili smo se, da na ogenj v posodi nikoli ne zlivamo vode, temveč ga zadušimo s krpo, ki jo položimo na posodo, ali z gasilnim aparatom, ki vsebuje beli prah.

Po končanem prikazu gašenja požara so otroci lahko tudi sami poskusili »gasiti požar« oz. z vodnim curkom ciljati v plastenko. Ker so igre z vodo vedno zabavne, smo se ob vsem tem neizmerno zabavali in se imeli zares lepo.

Najlepše pa je bilo, ko smo ustvarili čisto pravo mavrico. Kot pravi naš slogan: »Na vasi pod gorami, korak za korakom, mavrico rišemo nad nami.«

   

Zapisala: Urša Dubravica

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri