Na vrata je potrkal novi letni čas . Vrata smo odprli na stežaj, da je jesen vstopila. Gozdovi so polni kostanja in gob. Barve gozdov postanejo pravljične. Sprehod po odpadlem listju je nekaj čudovitega. V sadovnjaku dozorijo sadeži, kmetje poberejo pridelke s polja in jih pripravijo za zimski počitek, posejejo ozimna žita, preorjejo njive.

Narava zunaj je preveč lepa, da bi je ne izkoristili in uživali v njej. Stopi ven. Pojdi v naravo, pojdi tja, kjer so barve.

Veselo in barvito je bilo tudi na našem igrišču. Praznovali smo prihod jeseni. Korenčkov palček je pred prihodom botre jeseni, aktivno razgibal vse otroke in odrasle vrtca.

Botra jesen je prinesla jesenske plodove. Hitro je ugotovila, da ji je Korenčkov palček prav grdo ponagajal. Vse plodove je premešal. Botra jesen je prosila otroke, naj ji pomagajo razvrstiti plodove. Pripravila je prostor, gajbe in pripela napise : SADOVNJAK, POLJE, VRT, GOZD. Otroci so veselo in aktivno uredili plodove na prava mesta. Plodove so tudi poimenovali.

Botra jesen, ki jo je odigrala Anja, je otroke za zahvalo naučila novo pesem : Jesenska pesem in jim obljubila, da jih še obišče. Korenčkov palček pa se je kar skril ( lutka – Nada ).

          

Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri