Cici dnevnik je članska izkaznica za predšolske otroke, ki ga prejmejo ob prvem vpisu v planinsko društvo. V knjižici je prostor za beleženje izletov v vseh letnih časih in reševanje nalog. Otrok z opazovanji, raziskovanjem in ustvarjanjem osvaja in utrjuje gorniško znanje, spoznava ustrezno obleko, obutev in opremo, varno gibanje, spoznava naravo in odnose med ljudmi. Z izvajanjem programa spodbujamo celoletno gibalno aktivnost. Program vsebuje tudi priznanje, ki je dodatno motivacijsko sredstvo za dosego ciljev. Cicibani usvojijo nalepko markacije. Markacija predstavlja stik z gorami, nas vabi v naravo in je zanesljiva vodnica udeležencem. Z markacijo ohranjamo tradicijo planinskega izročila.

V starejšem oddelku smo izvedli dva izleta v jesenskem obdobju ( Rupa in gozd, Kokrica) in en izlet v zimskem obdobju (Huje in kanjon Kokre). Poti so nas vodile po travnikih, gozdovih, poljih, vaških cestah in poteh ter turističnih stezicah. Daljši izlet smo izvedli do vasi Kokrica in mimo domače hiše deklice oddelka. Tam nas je pričakala mamica deklice in za vso gostoljubnost se ji iskreno zahvaljujemo.

Otroci so vztrajno premagovali vse poti, sledili navodilom in se učili orientacije na prostem. Ob zdravih priboljških iz nahrbtnika, so razvijali sproščenost in družabnost. Ohranjali so čisto naravo in vse odpadke odnesli v nahrbtniku nazaj domov. Naravna učilnica je ponujala marsikaj zanimivega: jesenske sadeže, jesenski gozd v različnih barvah, poljščine, potok, reko, živali na polju in v vodi, kanjon, prve pomladne cvetlic.

 

         

Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri