Ker sta jezik in gibanje dve temeljni področji letnega delovnega načrta, smo strokovne delavke pripravile dan brez Multimedija in v programu zajele aktivnosti s področja jezika in gibanja, hkrati pa vključevale tudi ostala vzgojna področja. 

Otroci so prehajali iz oddelka v oddelek : » korak čez sosedov prag ».  V skupini starejših sredincev, so se z Mileno in Natašo igrali s črkami. Črke so pričarale znane in neznane besede, rime, deklamacije ,pesmice, nas popeljale v čarobni svet pravljic, nas gibalno spodbujale in sproščale. Črke so otroci odnesli tudi na sprehod po prostorih vrtca. 

V skupini mlajših sredincev, so se otroci z Nado in Anjo pogovarjali o negativnih učinkih pretirane uporabe televizije, računalnika, telefona in tablice. Odgovori otrok : lahko nas boli glava, lahko oslepimo, se ne pogovarjamo, se ne igramo, ne gremo na igrišče, se ne sankamo, ne jemo in ne pijemo, ne gremo v gozd, ne gledamo knjig in ne gremo v knjižnico.  

Kaj pa lahko počnemo, če ne uporabimo aparatov? V vrtcu smo našli knjigo z zimskimi ilustracijami in brez besedila. Z aktivnim govornim sodelovanjem otrok, je knjiga dobila svoje besedilo. Narisali so nove ilustracije po doživetju pravljice. Otroci so sestavljali besede in se igrali besedne igre s pravili. 

         

Vzgojiteljica : Nada Faganel 

 

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri