22. aprila je svetovni dan Zemlje. V vrtcu smo večino dejavnosti v mesecu aprilu posvetili tej temi. Zemlja je naš planet, planet, na katerem živimo. Vsi potrebujemo zdravo Zemljo, ki bo podpirala preživetje, zdravje in srečo, zato smo strokovne delavke vrtca za otroke pripravile naslednje dejavnosti:

– Zbiranje starega papirja: otroci najstarejšega oddelka so izdelali plakat za zbiralno akcijo, ki nas je hkrati tudi spomnil, zakaj sploh zbiramo star papir. Otroci in starši so bili zelo pridni pri prinašanju starega odpadnega papirja, saj smo kontejner skoraj napolnili. Zemlji smo tako pomagali ohraniti drevesa, ki nam pomagajo, da dihamo bolj čist zrak.

– Tek= zdravje = življenje: vsi trije oddelki vrtca smo šli skupaj na poljsko pot proti Rupi, kjer smo se na bližnjem travniku najprej ogreli z vajami razgibavanja celega telesa, potem pa tekli po skupinah. Otroci so športno navijali drug za drugega. Vsi smo uspešno pritekli na cilj in spoznali, da nam gibanje v naravi pomaga ohranjati zdravje in dobro počutje.

– Plakat Dan Zemlje: v oddelku malčkov so izdelali plakat za kotiček za starše, kjer so otroci ob odhodu domov lahko tudi starše spomnili na pomen ohranjanja našega planeta Zemlje. Malčki so raziskovali gozd in z naravnimi materiali izdelovali barvne palete ter hiške za škratke.

– Čistilna akcija: očistili smo naše igrišče. Otroci so pometali, grabili, pobirali in nalagali smeti na samokolnico, smeti odlagali v smetnjake. Z otroki smo v korita sadili okrasne cvetlice, zelišča in dišavnice. Zelišča in dišavnice bomo poleti tudi uporabili za pripravo napitkov in izdelavo dišečih šopkov, okrasne cvetlice in čisto igrišče pa bodo polepšali okolico našega vrtca.

– Obisk kmetije Strupi na Rupi: s skupino sredinčkov smo si ogledali race in kokoši. Otroci so opazovali in božali kokoši, pobirali jajca, jih primerjali  med seboj po barvi in velikosti. Otroci so spoznavali, od kje pridejo jajca na našo mizo, kaj kokoši potrebujejo za življenje ter soodvisnost človeka in narave.

– Obisk trenerja smučarskih skokov Gašperja Berlota: v vrtcu nas je obiskal očka našega Marka in nam predstavil rekvizite in opremo, ki je potrebna za smučarske skoke. Otroci malčkov in sredinčkov so sodelovali na predstavitvi, preizkusili opremo, nataknili smuči, čelado, kombinezon. Najbolj všeč pa jim je bilo razgibavanje  in kasneje skok iz počepa v zrak s pomočjo trenerja.

Strokovne delavke vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri