V okviru Ekošole Slovenije, je v Celju od 15.3. do 17.3. 2019, potekal sejem Altermed. Na sejmu je bil glaven poudarek na odnosu do zdravja, da zdravje doživljamo in pojmujemo kot vrednoto. Zdravje temelji na zdravi in uravnoteženi prehrani, telesni aktivnosti, medsebojnih odnosih in varnem otrokovem okolju.

V enotah Kekec in Sonček, smo v okviru programa ekošole, ki obsega teme : prehrana, gibanje in zdravje, oblikovali celoletni program » Plodovi dreves ». Otroci so v pestrih aktivnostih pridobivali različna znanja : spoznali in podprli so lokalnega pridelovalca, spoznali so različne sorte jabolk, spoznali so staro slovensko sorto – Gorenjsko ali Besniško voščenko( sveža, neškropljena jabolka), sodelovali so v procesu priprave zdrave jedi, kjer so imeli možnost izbire(marmelada, suhi krhlji, jabolčna peciva, kranjska čežana, kranjski kis, orehci), upoštevali so letni čas in sistematično beležili vreme(pogoj za rast in razvoj rastlin), odpadno embalažo so ustvarjalno uporabili za pozitivno reklamo in z novo blagovno znamko : KRANJSKA ČEŽANA, KRANJSKI KIS , KRANJSKI KRHLJI stopili v svet podjetništva. Pri izvedbi programa so sodelovali tudi starši. V domačem okolju so skupaj z otrokom izdelali drevo iz odpadnih materialov. V vrtec smo povabili stare starše – babice, ki so s svojim vnukom iz odpadnega blaga oblikovale pogrinjke na temo : plodovi dreves.

Na stojnici smo v doseganju skupnih ciljev po vzgoji, izobraževanju ter razvijanju trajnostnega, zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga, prikazali bogato in unikatno predstavitev. V nedeljo, 17.03.2019, so se na stojnici potrudile strokovne delavke, Anja Grošelj, Svetlana Ninič in Sara Pavlovič.

Ocenjevalna komisija je posamezne stojnice ocenila skozi naslednje kriterije : aktualna in izvirna vsebina razstavnega prostora, jedrnata vsebinska sporočila in privlačnost razstavljenih vsebin, preglednost, informativno gradivo in komunikacija razstavljavcev z obiskovalci. Ustanove, ki so imele predstavitve na stojnicah, so prejele zlato-25 točk, srebrno-24 do 23 točk in bronasto priznanje-22 do 21 točk.

Kranjski vrtci smo prejeli ZLATO PRIZNANJE.

        

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri