V skupini sredincev smo se v okviru tematskega sklopa »IGRAJMO SE Z OBROČI », navajali na vrtčevsko življenje, na nove prostore, na stare in nove prijatelje.

Obroči so otrokom in odraslim preko različnih iger, omogočali tkanje prijateljskih vezi. Pri vadbi z obročem, so otroci razvijali gibalne sposobnosti. Različni obroči so omogočali doseganje ciljev s področja matematike, od poimenovanja barv, velikosti, namembnosti, obroče so preštevali in ob aktivnostih razvijali jezikovne zmožnosti. Deklamacija » 10 obročev » in gibalno ponazarjanje vsebine z obročem, je otrokom ponudila pravo zabavo, kot tudi jutranja prebujanja in umivanja z uporabo obroča.

Različna glasba je otroke spodbujala k ritmično gibalnem izražanju z obročem. Otroci so oblikovali obroče z mečkanjem in gubanjem papirja in jih prepletali s trakovi, obroče so risali, jih izrezovali iz reklamnih sporočil in ustvarjali svojo ponudbo obročev. S tempera barvami in odpadnim materialom so tiskali na podlago in ustvarjali sliko barvnih obročev.

      

Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri