V enoti Kekec vsako leto izvajamo prehajanja, poimenovana »Korak čez sosedov prag«, kjer vsaka strokovna delavka ponudi dejavnost, otroci pa med igralnicami prehajajo, sodelujejo pri dejavnostih, se družijo, raziskujejo in se zabavajo.

Prvo prehajanje v novem šolskem letu, smo izvedli v mesecu oktobru in sicer na vrtčevskem igrišču. Pripravili smo tri dejavnosti, kjer so otroci lahko ustvarjali z naravnim materialom v povezavi z gozdom. Ustvarjali smo čutne kroge, kjer so otroci na izrezane kartonske kroge lepili koruzo, storže, kamenje in želode, čutne kroge bomo tekom leta dopolnjevali še z drugim materialom; pri drugi dejavnosti so otroci z lepljenjem lesenih trsk na barvni papir upodabljali sadna drevesa, pri tretji dejavnosti pa so otroci nabirali manjše vejice, jih združevali v šope in tako ustvarili drevesa, ki so jih simbolično zasadili v peskovniku.

Otroci so se med prehajanjem prosto zaigrali na zunanjih igralih in prihajali nazaj k dejavnostim, ko so želeli. Vzdušje je bilo sproščeno, v vrtcu pa imamo ponovno polno umetniških izdelkov izpod spretnih rok otrok.

     

 

 

 

 

 

Zapisala: Lejla Mestek

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri