Na igrišču vrtca je v popoldanskem času zopet zaživela Kekčeva jesenska tržnica. Bila je prava tržnica z zdravo ponudbo različnih plodov narave, pripravljene hrane in napitka. Pri zbiranju plodov in sadežev narave, so nam pomagali starši otrok. Otroci in vzgojiteljice smo v kuharskih delavnicah, v dopoldanskem času, pripravili različne jedi : mešano marmelado iz jabolk, hrušk in sliv, zelenjavno juho, carski praženec z jabolki, sadna nabodala, suhe krhlje, kuhan kostanj , sadna peciva in kompot iz suhega in svežega sadja. Na stojnicah so obiskovalci kupovali pripravljeno hrano za različno število gumbov in hrano tudi okušali. Kupovali so sadje, zelenjavo, poljske pridelke in suho sadje.

V vrtcu smo strokovni delavci otrokom posredovali pravljico »Prodajamo za gumbe«. Pravljica je bila izhodišče in globoka motivacija za pripravo in izpeljavo tržnice. Izdelali smo denarnice za gumbe, pripravili vrečke za nakupe in cenike.

Otroci, starši in strokovni delavci smo se družili v lepem jesenskem popoldnevu, čudovite fotografije je izdelal naš ljubiteljski fotograf, oče, gospod Sašo Mesec in se mu iskreno zahvaljujemo.

                

 

 

 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri