V začetku meseca maja smo v vrtcu namenili veliko pozornosti EKO DNEVU, katerega smo izpeljali 10. maja. Otroci so v vseh oddelki pripravljali dekoracijo iz različnih odpadnih materialov. V gozdu smo nabrali veje, katere smo uporabili za stebla. Plastenkam smo dali novo življenje. Nastale so cvetlice, katere krasijo hodnike vrtca. Nastali so tudi cvetovi iz odpadnih škatel za jajca, katera so otroci pobarvali. V sklopu eko dneva smo izdelali pisane cvetoče krone ter se odpravili v Mestno knjižnico Kranj. Otroci so si ogledali različne slikanice z eko tematikami. V najstarejšem oddelku so igralnico okrasili tudi z lesenimi skrinjicami, katere so pobarvali z voščenkami.

 

ODHOD NA KMETIJO DAVČEN

Otroci najstarejšega oddelka so odšli na letovanje na kmetijo. Tam so spoznali postopek peke kruha, se sprehodili po gozdi kjer so reševali naloge, se seznanili s pomenom čebel za človeka, opazovali košnjo trave, jahali ponija in se peljali s traktorjem. Uživali so v čudovitih razgledih in se družili s svojimi vrstniki.

Mesec maj in junij sta bila športno obarvana. Priredili smo KOLESARSKI DAN. Otroci so se preizkusili v vožnji z različnimi kolesi in skiroji. Med vožnjo so premagovali ovire. V najmlajšem oddelku smo uporabili vrtčevska prevozna sredstva, medtem ko so jih »sredinčki« pripeljali od doma. Najstarejši oddelek se je udeležil zaključne akcije »Mali sonček«. Odšli so na Stari grad nad Smlednikom in po poti reševali različne naloge. Na vrhu so našli skriti zaklad.

 

ZAKLJUČNA SREČANJA

V začetku meseca junija so bili popoldnevi v vrtcu zelo živahno obarvani. Otroci so se predstavili staršem. V najmlajši skupini so pripravili predstavo Trije metulji. »Sredinčki« so se predstavili z različnimi deklamacijami in rajalnimi igrami. V najstarejši skupini pa so se predstavili MINI MATURANTJE. Zaslišala se je maturantska pesem. Starši so bili navdušeni nad nastopi svojih otrok.

 

Strokovne delavke vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri