V letošnjem šolskem letu nas bo vodil, zabaval, učil in se z nami igral, pravljični junak Kekec. Otroci starejšega oddelka že poznajo Kekca in nekaj njegovih dogodivščin. Marsikaj so povedali o Kekcu :

» Kekec živi v gozdu, na planini, ima rad ljudi in živali. Je vesel, navihan, jezičen, pogumen, močan in neustrašen. Ima veliko kondicije, da lahko hodi v planine in uporablja palico pri hoji. Na glavi nosi klobuk. V klobuku ima zataknjeno orlovo pero, zato, ker je orla, to je velik ptič, premagal s palico. Kekec ima v svoji torbi malico, kruh, jabolko in hruško, zelo rad ima žgance in kislo mleko.«

Na sončen dan smo se odpravili na izlet v naravo in nahrbtnike napolnili z zdravo malico. Opazovali smo planine in gore, spoznali staro drevo hruške, po imenu tepka. Hodili smo po gozdnih poteh, opazovali potok, poiskali palico, s palico prehodili polje in prepevali Kekčevo pesem. Na polju smo opazovali koruzo – polenta in cvetočo ajdo – ajdovi žganci. Opazili smo tudi šipek – čaj in robidnice.

Kekci smo se v Kekec vrnili veseli, polni lepih doživetij in tudi utrujeni.

Vzgojiteljica : Nada Faganel

         

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri