Na gledališko predstavo z naslovom »Abežeda«, sta nas v torek, 10.9.2019, v Krice krace, povabila igralca in vodja gledališča nebo, Andrej in Petra . Otroci in odrasli smo neizmerno uživali v predstavi, polni nenavadnih, starih in drugačnih predmetov. Imena predmetov so v začetnem glasu sledila abecedi od a do ž, v ustvarjalni domiselnosti igralcev so ponazarjala svoj pomen in uporabo. Predstavo so bogatile tudi zvočne spremljave, ki jih je glasbenica Katja Stare, ustvarjala s prečno flavto in z različnimi zvočili in instrumenti ( slušne zaznave v izgovorjavi posameznih črk abecede ).

Po predstavi sta nam umetnika predstavila še razstavo lutk v gledališču. Lutke razstavljajo različna otroška gledališča . Lutke so narejene iz različnih materialov in oživijo na različne načine. Umetnika sta se rokovala z lutkami in nam približala pravljične junake iz posameznih pravljic.

Obiskali smo tudi delavnico, kjer se lutke izdelujejo. Lutkarica Nataša Herlec, nam je nazorno pokazala izdelavo lutk iz različnih materialov in nas v pomladnem obdobju povabila na izdelavo lutk po želji otrok.

           

                                                                                                                                                                                                                                                 Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri