V predšolskem obdobju je likovno in oblikovno ustvarjanje otrok pomembno sredstvo za njihov jezikovni, čustveni, družbeni razvoj in širjenje znanja. Vrtec mora omogočati vsestranska doživetja in vplive. V vrtcu morajo biti na voljo bogati in raznoliki materiali za različne ustvarjalne dejavnosti, primerne za različne starosti. Otroke morajo odrasli spodbujati k uporabi oči in rok, pridobiti morajo široka znanja o materialih in tehnikah uporabe. Otroci potrebujejo podporo in spodbudo odraslih, da svoje delo izpeljejo do konca.

V Kekcu so otroci risali svoje starše, izdelali so darila za Materinski dan, slikali in ustvarjali pisanice na različne načine, oblikovali zajčke, košare in pletli venčke za praznik pisanic. Manipulirali so z različnimi sredstvi in barvami, kar jim je nudilo tudi veselje in omogočalo čutna doživljanja .

 

           

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri