V mizarski kotiček smo povabili stare starše, da skupaj mizarimo in ustvarjamo. Obiskali so nas dedki, tri babice, en brat in trije očetje.

Otroci so pripovedovali o zgodbi Tomaž in njegov prijatelj drevo, kot začetna motivacija. Vsebina zgodbe je rdeča nit trenutnega tematskega sklopa, v kateri igra mizar zelo pomembno vlogo. Otroci so opisali prijateljstvo med drevesom, človekom in živalmi. Prepoznavali so različne poklice, gozdar, drvar, mizar in njihove vloge pri delu z drevesi. Pripovedovali so o letnicah in preštevali starost dreves. Opisali so pot od drevesa do lesa in lesenih predmetov, do pohištva.

Ko smo v igralnici pripravili mizarski kotiček, so otroci spoznali tudi orodja in pripomočke, ki jih mizar potrebuje pri svojem delu. Otroci so že mizarili v kotičku, se rokovali z orodjem in skrbeli za lastno varnost.

Danes so s pomočjo obiskovalcev, skozi tehnološke postopke, nastajali čudoviti predmeti iz lesa. Nekateri so prinesli izdelane načrte in že pripravljene dele lesa za sestavljanje, drugi so sestavljali in ustvarjali iz ponujenega lesa v naši mizarski delavnici. Na izdelane predmete so tudi risali in jih barvali. Izdelali so : ptičje hišice, stanovanjske hiše, šatuljo za avtomobile, pručko, sablji, čoln, leseno ogrlico ,leseno sliko in še kaj.

V igralnici so odmevali zvoki kladiv in žag. Otroške oči so žarele od veselja in zadovoljstva, ker so imeli ob sebi tiste, domače, ki jih imajo neizmerno radi in skupaj z njimi ustvarjajo. Hvala, dedki, babice, bratec in očetje za nove izkušnje in vaš čas z nami.

 

 

 

 

 

 

Vzgojiteljica: Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri