V mesecu novembru smo v vseh oddelkih načrtovali več matematičnih aktivnosti. Za starše smo izdelali pano : MATEMATIČNI VRTILJAK in z vsebino približali staršem matematiko v vrtcu. V oddelkih smo ustvarjali različne razpredelnice in diagrame, se igrali z geometrijo, z barvami, števili in prostorskimi odnosi. V starejšem oddelku so izdelali nekaj matematičnih iger in se z njimi tudi igrali.

Starejši sredinci so se udeležili drsalnega tečaja v Ledeni dvorani. V vrtcu so ob obisku medicinske sestre, spoznavali zakonitosti zobne preventive.

Malčki so se odpravili na daljši izlet do Rupe. Na kmetiji Strupi so si ogledali vse živali, jih krmili z različnimi poljskimi pridelki in spoznavali njihove produkte.

Priprave na tradicionalni slovenski zajtrk so potekale cel teden. Vsak otrok je izdelal pogrinjek za zajtrk. Starejši sredinci so oblikovali pano za starše: ZDRAV ZAJTRK. Ogledali smo si dva filma na platnu : Ostal bom zdrav in Čebela sivka. Gospa Damjana nam je s kmetije prinesla klasje, žita in moko. Iz testa so otroci oblikovali žemlje in hlebčke.

Ob evropskem tednu zmanjšanja odpadkov, ki je potekal od 20.11. do 28.11., smo v oddelkih izdelovali plakate in oblikovali iz odpadne embalaže.

                 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri