V vrtcu nas je obiskala medicinska sestra Rosana Faganel. Vedno z veseljem vstopi v igralnice vseh treh oddelkov in predstavi svoj poklic. V zdravniški torbi prinese marsikaj zanimivega za odkrivanje imen pripomočkov za delo in načinov uporabe. Otrokom se pridruži v zdravniškem kotičku, kjer otroci odigravajo vloge bolnikov. Vsak otrok si izmisli bolezen ali poškodbo in Rosana odigrava svoj poklic, se igra in vsakega otroka ustrezno oskrbi. Na nazoren, vesel in hudomušen pristop, otrokom odpravlja tudi strah pred obiskom zdravnika ali bolnice, kjer je zaposlena. Otroci in odrasli smo se učili in v njeni družbi uživali. Rosana, hvala za tvoj čas in pripravljenost narediti nekaj dobrega.

Otroci so medicinsko sestro tudi narisali in povedali marsikaj zanimivega. V zdravniškem kotičku vsak dan poteka simbolna igra, otroci so bolniki, medicinske sestre, zdravniki in lekarnarji. Pri tem razvijajo socialne stike, komunikacijske spretnosti, predopismenjevalne spretnosti, odpravljajo strahove, manipulirajo s sredstvi, spoznavajo človeško telo in z njim povezano gibanje in uživanje zdrave hrane.

Ogledali smo si bolnico , prometne znake, nujno medicinsko pomoč, reševalno vozilo in vozilo zdravnika reševalca.

 

               Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri