Obisk sadovnjaka je otrokom in odraslim omogočil bogato doživetje in izhodišče za skupno oblikovanje novega tematskega sklopa » jabolko ».

Na kmetiji v vasi Rupa, nas je zopet veselo in prijazno sprejela kmetica, gospa Damjana. Pokazala nam je poljske pridelke, lepo zložene na dvorišču kmetije in živali. Otroci so imeli možnost sami nahraniti živali s pridelki. Na vrtu smo opazovali bučo velikanko, ki še kar raste.

V sadovnjaku smo skupaj ugotavljali, katerim drevesom pripadajo sadeži, ki smo jih pobirali v košare. Košare smo napolnili z orehi, hruškami in jabolki. Otroci so aktivno sodelovali. Pri pobiranju hrušk so morali biti zelo pazljivi pred piki čebel.

Damjana je otrokom pokazala, kako predelajo jabolka in hruške v mošt in jabolka v jabolčni kis. Poklonila nam je košaro domačih jabolk, da iz njih nekaj spečemo ali skuhamo, lahko tudi posušimo. Otroci so se v vrtcu odločili, da skuhamo marmelado in naredimo posušene krhlje, ker imajo to radi.

       

Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri