Ob tednu otroka, pod sloganom »razigran uživaj dan«, smo strokovne delavke vrtca prisluhnile otrokom in pripravile pestre aktivnosti_:

»Korak čez sosedov prag«, otroci so prehajali iz oddelka v oddelek, se igrali s prijatelji in krepili socialne vezi, spoznavali nove prostore, kotičke, igrače in športne pripomočke.

Organizirali smo dopoldne s plesom, baloni in palačinkami. Otroci so izbirali med palačinkami z marmelado in čokolado.

Na orientacijskem pohodu do bližnjega parka, je vsak otrok poiskal svoj par glede na geometrijski lik, ki ga je imel v žepu. Na pohodu smo sledili rdečim puščicam, v parku pa poiskali naloge, označene s števili od ena do šest, pripete na drevesa. Rešitve nalog so vsebovale matematično gibalne cilje. Otroci so poiskali skriti zaklad, veliko košaro mandarin in z lupljenjem mandarin vežbali fino motoriko.

V vrtcu nas je obiskala študentka četrtega letnika veterine , Teja Hrovatin, ( sodelovanje s starši sredincev), ki je ljubiteljica najrazličnejših živali. V vrtec je prinesla dve kači, dva kraljeva pitona. Srečanje s kačami je bilo za otroke in odrasle nekaj posebnega. Izvedeli smo marsikaj poučnega in zanimivega o kačah, predvsem pa vsi skupaj uspešno premagali strah pred njimi.

 

V mesecu oktobru smo organizirali dneve zdrave, lokalno pridelane hrane in pijače. Obiskali smo polje in s kmetico, gospodinjo Damjano Strupi, spoznavali poljščine na njeni njivi. Pridelke smo v košarah odnesli v vrtec in jih predelali v zelenjavni sok ( sredinci), v krompir v oblicah z maslom (starejši sredinci ) in v zelenjavno juho (malčki). Vsi otroci vrtca so okušali hrano in napitke.

 

Naša drevesa na igrišču vrtca so zelo visoka in košata. Tudi letos so nam na igrišče natresla ogromno listja. Otroci znajo biti zelo delavni in vztrajni, še bolj, če vidijo vzor v svojih vzgojiteljicah. Skupaj smo listje pograbili, pometli , ga vozili v samokolnicah in nalagali v velike vreče, za stelo živali na kmetiji.

 

V vrtcu nas je obiskala tudi atletska šola Prezelj in postavila na igrišču vrtca gibalno pester poligon. Vsi otroci so z velikim navdušenjem in vztrajnostjo premagovali poligon.

               

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri