Ob ponovnem odprtju enote, so otroke v najstarejšem oddelku, pričakale čudovite pravljice o ovcah : Ovca Mili, Beli vran in črna ovčka in pravljica Frika. Pravljice so otroke razveselile in jim ponudile vsestranski govorni razvoj v igri in učenju. Vsebine pravljic so podoživljali v vseh umetniških jezikih.

Otroke so ovce navdušile. Izdelali smo plakat Vse o ovcah in spoznali veliko zanimivosti iz njihovega življenja po celem svetu. Iz prave ovčje preje, volne in blaga, so oblikovali ovce in lutke. Spoznali so različne produkte iz ovčje volne, odeje, oblačila, nogavice, kape, copate, risali oblačila in jih porisavali z vzorci in barvami.

V sodelovanju s starši, sta v igralnici nastala dva kotička. V Kekčevi igralnici se otroci igrajo z različnimi predmeti : oblačila in odeje iz ovčje volne, ovčje kože, lesene palice, frače, torbe iz blaga, punčke iz volne in blaga, leseni vozički in zibelke, Kekčevi klobuki, pleteni koši in drugo. Kekčevo kuhinjo kot drugi kotiček, smo napolnili z lesenimi kuhinjskimi pripomočki, pletenimi košarami, železnimi in keramičnimi posodami, lonci, predpasniki in prtički. Otroci kuhajo in pečejo izvirne jedi iz ovčjega mleka, orehov, lešnikov in kostanja. Igre v obeh kotičkih popeljejo otroke v preteklost, jih učijo zdravega načina življenja in ekološkega zavedanja.

             

Vzgojiteljica : Nada Faganel

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri