Starejši sredinci so se v začetku meseca maja, udeležili letovanja na kmetiji. Na kmetiji so bivali tri dni in prvič odšli od doma brez staršev. Otroci so premagali strah, bili so pogumni, veseli in sproščeni. Spodbudno in prijazno učno okolje, je otrokom in odraslim ponujalo veliko pestrih in zanimivih aktivnosti.

Po predhodno izdelanem programu, so se otroci učili, opazovali, igrali in aktivno vključevali v različne dejavnosti na kmetiji : spoznali so domače živali in jih hranili, molzli kravo v hlevu, opazovali matico in čebele delavke in spoznali veliko koristnega o življenju čebel, z lovcem so v lovski sobi opazovali divje živali in prisluhnili njihovim značilnostim, jahali konja, sekli in grabili travo, spoznali vrste žit in aktivno sodelovali pri peki domačega kruha v krušni peči, kurili večerni kres, spoznali staro hišo in različne stare predmete, se odpravili na izlet na STARI VRH, kjer so na poti odkrivali skrite gozdne živali in ptice, si ogledali smučišče in adrenalinski park, opazovali lastnika kmetije pri izdelovanju piščali, na katere so piskali in pripravili pravi mali koncert.

Otroci so večkrat narisali svoja doživetja v velike brezčrtne zvezke. Reševali so naloge v knjižici Mali planinec, praznovali dva rojstna dneva prijateljev in se zabavali ob glasbi, na večernem plesu v pižamah. Vsak dan so prisluhnili novim pravljicam, se igrali med počitkom in se obiskovali v sobah kjer so razvijali medsebojno komunikacijo in poglabljali prijateljstva. Pridobivali so spoznanja, kako skrbeti za svoje stvari, da se ne izgubijo. Pridobivali so delovne navade in se učili samostojnosti.

                 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri