Mesec december nam prinese veliko čarobnosti tudi v zimskih in prazničnih pravljicah. Pravljice otrokom polepšajo trenutke. Knjižni junaki jih s svojimi značilnostmi, domislicami, humorjem in toplino, navdušujejo in vzgajajo.

Strokovne delavke vrtca smo pripravile tri pravljice. V tandemu se dogovorimo o načinu izvedbe. V oddelku najmlajših, sta Nada in Katja predstavili pravljico »ROKAVIČKA«, v gledališču kamišibaj. V skupini sredincev, sta Zdenka in Marjana naučili otroke dramatizacijo zgodbe »KRUHEK JE ŠEL PO SVETU«. Izdelali sta kulise in naslikali kruhek in vse živali, ki so nastopale v pravljici. V skupini starejših sredincev, sta Ana in Alja naučili otroke dramatizacijo zgodbe »SMREČICA ZA MEDVEDA«. Izdelali sta bele kapice, ušesa in sceno za pravljico. Vsi otroci so odločno in pogumno odigravali vloge, v katerih so tudi prepevali in plesali. Bilo je čarobno.

           

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri