V vrtcu smo praznovali prihod jeseni. Na igrišču vrtca nas je obiskal Kekec ( animacija strokovne delavke Zdenke Burja) in nam prinesel jesenske dobrote. Kekec je bil zelo dobre volje, navihan in poskočen. Zaigral je tudi na piščal in skupaj smo prepevali.

Otroci so se s Kekcem pogovarjali in naštevali plodove narave. Kekec je v košari prinesel posušene rastline, dobil jih je od tete Pehte. Otroci so zdravilne rastline spoznavali po vonju. S Kekcem smo tudi telovadili : korakali, tekli, poskakovali, obirali jabolka in hruške in še marsikaj.

V igralnicah smo pripravili Kekčeve delavnice. Otroci so s prstnimi barvami poslikali klobuke, klobuke so šivali z vtikanjem vrvice skozi luknje, barvali so Kekčeve junake, izrezovali sličice junakov – jih poimenovali, risali z voščenimi barvami planino in ustvarjali planino iz revialnega papirja.

                 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri