Starejši sredinci in odrasli v oddelku smo oblikovali program praznovanja. Otroci, ki že pišejo, so vsebino proslave napisali na plakat, ki smo ga pripeli v Prešernov kotiček na hodniku vrtca.

Otrokom smo odrasli ponudili ogromno materiala, slike, fotografije, plakate, časopise, revije, ilustrirane knjige s pesmimi in otroci so imeli možnost raziskovati življenje pesnika, se pogovarjati, postavljati vprašanja, ugibati, poslušati izbrano poezijo. Odšli smo v mesto in obiskali pesnikov grob, si ogledali panoje z različnimi kulturnimi vsebinami in povabili, pesnikovo hišo in njegov kip pred gledališčem.

V vrtcu smo pripravili proslavo po oblikovanem programu : poslušali smo slovensko himno, deček Nac nam je ob ilustraciji pripovedoval vsebino pesmi Povodni mož, izvedli smo kviz Vse o Prešernu, vsak otrok je bil nagrajen s figami, odrasli smo otrokom posredovali nekaj poezije ( Vrba, O železni cesti, Povodni mož) vezane na utrinke iz Prešernovega življenja.

Po ogledu Prešernovega kipa pred gledališčem in slikovni predlogi, so kip narisali z ogljem. Oblikovali so tudi slovenske zastave. Pripravili smo Kekčev kino s kokicami in si ogledali film Kekec in Pehta. Mesec kulture bomo obogatili s postavitvijo knjižnega kotička s poezijami različnih avtorjev in z izmišljenimi zgodbami ali pesmicami otrok o junaku Kekcu.

             

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri