Lepega oktobrskega dopoldneva, smo se obuti v škornje in s košaro v roki, odpravili na polje ob vasi Rupa. Na njivi nas je čakala gospodinja Damjana ( kmetija Strupi ), mama dečka iz našega oddelka.

Otroci so si ogledali njivo in poljske pridelke, jih tudi poimenovali. Poiskati so morali korenje. Ob pomoči Damjane so izruvali oranžno in rumeno korenje in korenje odlagali v košaro. Rumeno korenje je bilo zelo dolgo in debelo, rdeče korenje je bilo kratko in tanko.

V čudoviti učilnici narave so otroci odkrivali svet pod zemljo. Opazovali so zemljo in deževnike ob izpuljenem korenju, prijemali deževnike in jih raziskovali. Pogovarjali so se o voluharju in o škodi, ki jo naredi korenju, saj je bilo nekaj korenja objedenega in gnilega. Damjana je povedala veliko zanimivega o gnojenju, sajenju, rasti , shranjevanju in uporabi korenja za ljudi in živali.

Korenje smo odnesli v vrtec. Naslednji dan nas je obiskala kuharica Nuša Konc in nam prinesla recept za korenčkovo juho. V kuharski delavnici smo po njenih navodilih očistili in narezali korenje, dodali še krompir, čebulo, olivno olje, vodo in sol, ter skuhali juho. Korenčkova juha je bila odlična. Odličen je tudi podatek, da so vsi otroci juho jedli ali jo okusili.

Vzgojiteljica : Nada Faganel

           

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri