V vrtcu so nas obiskale maškare. Bile so razigrane, vesele, poskočne in nasmejane. Vsaka maškara se je na svoj poseben način predstavila ostalim. Ob igranju na male instrumente in ob poslušanju vokalne glasbe, so vse maškare plesale in se zabavale. V vrtcu smo se pogovarjali o pustnem izročilu ob različnih fotografijah, reklamah in ilustracijah. Prisluhnili smo zgodbam, se naučili pustno deklamacijo in pesem. Gibalno smo ponazarjali različne junake iz živalskega , pravljičnega in filmskega sveta.

Slovensko pustno izročilo nam je vsekakor pričaral kurent s svojim poskakovanjem in plesom . Nazorno nam je opisal masko in pomen robcev, privezanih na palici.

Iz Vandotove zgodbe o Kekcu, sta prišli tudi Mojca in Pehta in prinesli poln nahrbtnik planinskih dobrot, od zeliščnih napitkov, zeliščnih bonbonov in gorskih rož za čaje. Pehti smo obljubili, da pripravimo čajanko in skuhamo čaj iz njenih zdravilnih rož.

Za čajanko smo izdelali pogrinjek, prtiček iz blaga. Ogledali in poimenovali smo vse zdravilne rastline iz katerih smo skuhali čaj. Spekli smo piškote. Pripravili smo namizne dekoracije : s prtički, svečkami, skodelicami, vrči in piškoti. V vrtec smo prišli praznično oblečeni in pri mizah upoštevali bonton lepega in kulturnega vedenja. Praznično in domače vzdušje so nam pričarali zvoki citer in slovenske narodne pesmi.

             

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri