Nada in Anja sta pripovedovali pravljico : » Snežakov čarobni lonec », v kateri sta glavni vlogi odigrala snežak in snežinka.

Tudi snežak si je zaželel, da bi postal dobri mož in bi njegove pike na rdečem loncu uresničevale želje otrok . Snežinka mu je željo uresničila, snežak je pritisnil na piko in vsaka pika je uresničila željo : začelo je snežiti, jezero je zaledenelo, otroci so dobili nove drsalke, sanke in smuči. Otroci so se drsali, sankali in smučali. V gozdu so vse živali dobile nova oblačila in hrano. Tudi otroci so dobili kape, šale, rokavice in zdrave priboljške. Snežak je izpolnil toliko želja, kolikor je bilo na loncu pik, potem je lonec izgubil svojo čarobno moč. Ampak, snežaka so imeli vsi radi in postal je dobri mož.

Pravljici so svojo čarobnost dodali izbrani rekviziti, izdelana snežinka na palici in kostum snežaka z loncem. Pravljico so zaključili otroci in odrasli s petjem in plesom pesmi Snežko Snežak .

  Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri