Skoraj vsakodnevno nas sprehod zanese v najbližji gozd vrtca Kekec. Pot nas po navadi popelje mimo Športnega parka Kranj / Kokrški log in »Šorlijevega mlina«.

Tudi na tem sprehodu smo opazovali drevesa, poslušali ptice opazovali podrast… in ko smo že dodobra zakorakali v gozd, smo srečali lovca, ki mu je ta del gozdnega revirja zelo poznan, saj se vsakodnevno s svojo psičko na obhodih sprehaja po teh gozdovih.

Otroci so ga kar »požirali« z očmi ko jim je pokazal vso opremo (puško, daljnogled, »patrone«, nahrbtnik z vsebino…), ki jo običajno nosi s seboj. Z različnimi pripomočki je pokazal kako se oglašajo različne gozdne živali ….. in še mnogo, mnogo dogodivščin in novega smo izvedeli. Na koncu pa nas je obdaril še z veliko gradiva (revije Lovec, plakati in razne brošure in poučne knjigice, ki nam bodo v veliko pomoč pri prepoznavanju gozdnih živali in življenja le teh.

Gospodu Milanu iz Lovske družine Storžič smo zelo hvaležni za zelo lepo srečanje in res veliko, veliko za nas novih informacij.

    

Zapisala Nataša Mubi

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri