» ZEMLJA JE NAŠ PLANET, PLANET NA KATEREM ŽIVIMO. ZDRAV PLANET NI MOŽNOST – JE NUJA !«

( Ekošola Slovenija )

V enoti Kekec smo pripravili in izvajali različne aktivnosti. Na vhodnem panoju smo za starše pripravili vsebine ob praznovanju : ZEMLJA – MOJ DOM. Skupaj s starši smo zbirali odpadni papir. Mlajši sredinci so aktivno očistili vrtčevsko igrišče. Otroci so ob raznovrstni literaturi poglabljali spoznanja o zemlji, ki nudi dom različnim živim bitjem. Narisali so vse, kar jih na zemlji navdušuje.

V starejšem oddelku smo pripravili razstavo : PTICE IN PTIČJA GNEZDA. V okviru tematskega sklopa so otroci raziskovali ptice, njihove značilnosti in posebnosti, življenjski prostor in navade, oglašanje ptic, koristnost, nevarnost in raznolikost ptic. Ptice so risali, slikali, oblikovali z rezanjem in lepljenjem. Po predhodnem opazovanju pravega gnezda in fotografij različnih ptic, jajc in ptičjih gnezd, so izdelovali ptičja gnezda in jajca. Pri gradnji ptičjega gnezda so izbirali med naravnimi materiali : seno, slama, listje, veje in plastičnimi odpadnimi mrežami. Jajca so izdelali iz kartona in jih položili v gnezdo. Vsak otrok je povedal, katera ptica mu je najbolj všeč in zakaj – zapis odraslega. Malo drugačna gnezda iz kartonastih krožnikov in sena, so oblikovali tudi sredinci. Razstavo so si ogledali vsi otroci vrtca in tudi vsi odrasli.

               

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri