Evropski teden mobilnosti je potekal od 16. 9. do 22. 9.2020. V ospredju so bila potovanja z manj onesnaževanja, zmanjševanje cestnega motornega prometa in spodbujanje čistejše mobilnosti – hoje, kolesarjenja in uporaba javnega prevoza.

V enoti Kekec so starejši otroci z obroči odpeljali mlajše otroke na izlet v okolico vrtca in skrbeli za njihovo varnost v prometu. V starejših oddelkih smo se odpravili na daljšo hojo v naravo. V vsakem oddelku smo organizirali dan vožnje z vozili, ki ne povzročajo hrupa in onesnaževanja. Otroci so svoja izbrana vozila doma očistili in jih pripeljali v vrtec. Vozili so se po igrišču in upoštevali pravila za lastno varnost in varnost prijateljev. Pri vožnji so upoštevali tudi prometna znaka stop in semafor in sledili gibanju pešcev na prehodu za pešce.

V starejšem oddelku so otroci pripravili pano za starše. Ustvarjali so kolesa, skiroje, poganjalce, rolke, avtobuse, vlake, pešce in prometne znake. Igrali so se v prometnih kotičkih, reševali uganke o vozilih, prepevali znane pesmi o vozilih in se naučili pesem : Jurček in semafor.

       

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri