V prvem in drugem delu , vam bomo predstavili decembrske praznične aktivnosti v enoti Kekec. Otroci in strokovne delavke smo s skupnim sodelovanjem oblikovali program in vključili tudi aktivnosti, ki so jih organizirali Kranjski vrtci : baletna predstava Morska deklica, gledališka predstava Škrat Kuzma dobi nagrado in obisk dedka Mraza s fotografiranjem.

Ana in Teja sta pripravili predstavitveni pano za starše vrtca. Pravljice so bile navdih in izhodišče za ustvarjanje na vseh vzgojnih področjih in iz različnih materialov. V sklopu aktivnosti smo pisali pisma dobrim možem, praznovali tradicionalni obisk Miklavža, obiskali praznično okrašeno mesto Kranj in v čajnici Jasmin kupili Božični čaj. Zdenka in Marjana sta organizirali Kekčev kino z vstopnicami in kokicami. Nada in Anja sta z otroki pekli korenčkove potičke. V starejšem oddelku so pekli piškote in jih dekorirali, v mlajši skupini pa veliki potici. V vseh oddelkih so otroci najprej okrasili različne odpadne lončke in v lončke sejali božično žito.

Nada in Anja sta pripravili malo gledališče in z lutkami pripovedovali pravljico : Božične potičke za vse. Ana in Teja sta v izdelanem gledališču zaigrali otrokom igrico : Živali pri babici Zimi. Skupaj smo prepevali pesmi o zimi in dedku Mrazu in večkrat zaplesali ob zvokih praznične glasbe.

                 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri