V prvem in drugem delu , vam bomo predstavili decembrske praznične aktivnosti v enoti Kekec. Otroci in strokovne delavke smo s skupnim sodelovanjem oblikovali program in vključili tudi aktivnosti, ki so jih organizirali Kranjski vrtci : baletna predstava Morska deklica, gledališka predstava Škrat Kuzma dobi nagrado in obisk dedka Mraza s fotografiranjem.

Ana in Teja sta pripravili predstavitveni pano za starše vrtca. Pravljice so bile navdih in izhodišče za ustvarjanje na vseh vzgojnih področjih in iz različnih materialov. V sklopu aktivnosti smo pisali pisma dobrim možem, praznovali tradicionalni obisk Miklavža, obiskali praznično okrašeno mesto Kranj in v čajnici Jasmin kupili Božični čaj. Zdenka in Marjana sta organizirali Kekčev kino z vstopnicami in kokicami. Nada in Anja sta z otroki pekli korenčkove potičke. V starejšem oddelku so pekli piškote in jih dekorirali, v mlajši skupini pa veliki potici. V vseh oddelkih so otroci najprej okrasili različne odpadne lončke in v lončke sejali božično žito.

Nada in Anja sta pripravili malo gledališče in z lutkami pripovedovali pravljico : Božične potičke za vse. Ana in Teja sta v izdelanem gledališču zaigrali otrokom igrico : Živali pri babici Zimi. Skupaj smo prepevali pesmi o zimi in dedku Mrazu in večkrat zaplesali ob zvokih praznične glasbe.

                 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri