V tematskem sklopu, ki smo ga sestavili po doživetju zgodbe »Veveričina skrivna shramba«, je bila lutka veverica glavni motivator na poti do zastavljenih ciljev. Otroci in odrasli smo v vrtec prinašali plodove gozdnih dreves, listje, veje, lubje. V bližnjem gozdu smo skupaj raziskovali jesenska drevesa in se igrali.

V igralnici smo pripravili gozdni kotiček. Starši in otroci so tudi v domačem okolju iz odpadnih materialov izdelali drevesa, ki smo jih postavili v kotiček. Lutka veverica je v gozdnem kotičku pripovedovala svojo zgodbo. Z različnimi vsebinami je otrokom bogatila besedni zaklad in razvijala sposobnosti poslušanja in komunikacije, jih zabavala, jih navduševala za gibanje, za igre in učenje, za ustvarjanje z naravnimi materiali gozda.

Tudi na računalniku smo si ogledali zanimivosti iz življenja veveric. Ko se je veverica poslavljala pred odhodom na zimski dremež v svojo duplino, si je zaželela darilo : potičko za veverico. Otroci so ji z veseljem ustregli in oblikovali potičke iz slanega testa in gozdnih plodov. Veverica se je odrekla lešnikom in orehom. Otrokom je podarila veliko lešnikovo čokolado, orehe pa morajo uporabiti pri peki piškotov za praznike.

        

Vzgojiteljica : Nada Faganel

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri